İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3535 %0.14
55,3213 %-0.00
6.644,63 %-0.00
83.718,00 %0.79
Muhalif. Rusya’da “Dünya Kahvaltı Günü” kapsamında Türk kahvaltısı tanıtıldı

Rusya’da “Dünya Kahvaltı Günü” kapsamında Türk kahvaltısı tanıtıldı

Rusya’da “Dünya Kahvaltı Günü” kapsamında Türk kahvaltısı tanıtıldı
Okunma Süresi: 1 dk

MOSKOVA (AA) Rusya’da, Dünya Kahvaltı Günü çerçevesinde geleneksel Türk kahvaltısında yer alan lezzetlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

UNESCO'nun her yıl haziran ayının ilk pazar günü için ilan ettiği "Dünya Kahvaltı Günü" kapsamında Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği bir restoranda program düzenledi.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın katıldığı programa Rus üniversitelerinden ve Rus medyasından misafirler davet edildi.

Büyükelçi Samsar, yaptığı konuşmada, Rus dostlarla bir arada bu günü kutladıklarını belirterek, "Kahvaltının Türk gastronomi kültüründe önemli bir yeri var. Özellikle hafta sonları kahvaltı, dostlarla beraber paylaşınca güzel hale gelir." dedi.

Bugünkü kahvaltıda değişik mutfaklardan örneklerin bulunduğuna dikkati çeken Samsar, şöyle devam etti:

"Kahvaltının vazgeçilmez esaslarından bir tanesi zeytindir. Aynı şekilde çeşitli peynir türleri de kahvaltının ana bileşenlerindedir. Hamur işleri de buna dahil. Değişik çeşitlerdeki ekmekler, simit, börek, poğaça, bal, tereyağı, kaymak, yeşillik, domates, salatalık ve bol bol çay. Bunların hepsi kahvaltı kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır."

Ayrıca Samsar, Türkçede kahvaltı kelimesinin “kahve” ve “altı” kelimelerinden oluştuğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız