İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2172 %0.03
55,3014 %0.31
6.522,26 %0.30
82.701,90 %-1.99
Muhalif. Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, boksun olimpiyatlardan çıkartılabileceğine inanmıyor:

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, boksun olimpiyatlardan çıkartılabileceğine inanmıyor:

”Boksu 2028 Los Angeles’ta kaldıramazlar. ABD’den çıkaramazlar çünkü orada çok popüler. Böyle bir risk almazlar” ”Avrupa Oyunları’na tam hazır gitmedim ama şampiyonluk aldım. Oradan altın madalyayla döndüğüm için gururluyum. Olimpiyatlara kadar yüzde yüzümüzle hazır olacağız” ”Hayatım 2028’den sonra film olabilir. Beni benden başkası anlatamaz, kendim oynamam lazım”

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, boksun olimpiyatlardan çıkartılabileceğine inanmıyor:
Okunma Süresi: 4 dk

ANKARA (AA) ERKAN TİRYAKİ Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, branşının 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'ndan çıkartılmayacağına inandığını söyledi.

Genç yaşına rağmen Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden biri olan, olimpiyatlarda boksta Türkiye’ye ilk ve tek altın madalyayı 2020 Tokyo’da getiren Busenaz Sürmeneli, yeni hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile Uluslararası Boks Birliği (IBA) arasında yaşanan sorunlar nedeniyle boks branşının 2028 Los Angeles’ta olmama riskini değerlendiren 25 yaşındaki boksör, "Boksu 2028 Los Angeles'ta kaldıramazlar. ABD'den çıkaramazlar çünkü orada çok popüler. Böyle bir risk almazlar. Boksa ABD'de büyük bir ilgi var. Büyük paralar kazanılıyor. 2016 Olimpiyatları'nda bazı sıkıntılar olmuş ama IBA'nın yeni başkanı bunları düzeltmek için büyük bir çaba sarf ediyor. 'Herkes boksa güvensin' diye büyük bir çalışma yapıyorlar." diye konuştu.


"Olimpiyatlara kadar yüzde yüzümüzle hazır olacağız"

Busenaz, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için ara vermeden çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndan sonra dinlenmek için pek fırsatlarının olmadığını dile getiren başarılı sporcu, "Ülkemizde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya aldım. Daha sonra Akdeniz Oyunları, Avrupa Şampiyonası… Ameliyat oldum, toparlaması kolay değildi. Avrupa Oyunları'na tam hazır gitmedim ama şampiyonluk aldım. Oradan altın madalyayla döndüğüm için gururluyum. Olimpiyatlara kadar yüzde yüzümüzle hazır olacağız." ifadelerini kullandı.

"Keşke olimpiyat şampiyonu olmadan bir daha olimpiyatlara hazırlansaydım." diyen Busenaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tokyo'da aldığım altın madalyanın üzerimde bir baskısı yok ama önemli bir sorumluluğu var. Bunun için de ayrı bir motivasyonla çalışmanız gerekiyor. Bazen sakatlıklar oluyor, moralimizi bozuyor. Bu sorumluluk itici güç de olabiliyor. Önemli olan pes etmemek. İnişler çıkışlar olabilir. Herkes benden ringin içinde değişik şeyler bekliyor. Ben de insanım sonuçta. Rakiplerim iyi. Avrupa Oyunları'nda şampiyon olduktan sonra kimse bana, 'Helal olsun, sakatlıktan çıkıp şampiyon oldun' demedi. Herkes kaybettiğim raunda bile şaşırıyor. Beni öyle bir konuma getirdiler ki raunt kaybetmeme bile tahammülü olmuyor insanların. Orada ciddi bir karakter ortaya koydum. Sonuna kadar savaştığımı gösterdim."


Kendi filminde başrol oynamak istiyor

Busenaz Sürmeneli, 2028 Los Angeles'tan sonra hayatının bir film olmasını düşünebileceğini ancak başrolü kendisinin oynamak istediğini dile getirdi.

Son dönemde izlediği bir filmin etkisinde kaldığını vurgulayan Busenaz, şunları kaydetti:

"İsmini hatırlamıyorum ama at bincisi olan bir kızın hikayesi var. Film gerçek hayattan alınma. Kız sakatlıklar yaşıyor ama asla pes etmiyor. ABD'nin en iyi yerlerinde yarışlara katılıyor. Şu an ülke ülke gezip motivasyon konuşmaları yapıyor. Pes etmemesini kendi hayatıma benzetiyorum. Çünkü 3 ameliyat geçirdim. Çok zor şeyler yaşadım. Ben boksa 75 kiloda başladım, şimdi 66 kiloda dövüşüyorum. Kolay bir şey değil bu. Ben 18 yaşından sonra kilo düşmeye başladım. İlk maça 2 ay kala ağır diyet başlıyor. En basitinden canınızın çektiği bir çikolatayı aylarca yiyemiyorsunuz. Herkes madalyanın rengini biliyor ama arka planda neler yaşanıyor kimse bilmiyor. Antrenmanlarda acıdan çok ağladığımı biliyorum. Hayatım 2028'den sonra film olabilir. Beni benden başkası anlatamaz, kendim oynamam lazım."


Şampiyonun en sevdikleri

Şampiyon sporcu Busenaz Sürmeneli'nin en sevdiği kitap, film, yemek vb. sorulara yanıtları:

En sevdiğin yemek: Tavuklu pilav.

En sevdiğin Karadeniz yemeği: Annemin hamsisi ve somonu.

En sevdiğin film: Dangal.

En sevdiğin dizi: La Case de Papel.

Ağladığı film: Ben çok duygusal biriyim, her şeye ağlarım.

En sevdiği çizgi film: Tom ve Jerry.

Yerinde olmak istediği çizgi film kahramanı: Tom olabilir. Çok merhametli aslında.

En sevdiği ders: Lisede geometri ve matematik. Üniversitede anatomi. Anatomide zorlanacağımı söylediler ama AA notuyla geçtim.

En sevdiği şarkıcı ve şarkı: Yıldız Tilbe ve bütün şarkıları.

En son okuduğu kitap: Cengizhan.

En sevdiğin şehir ve ülke: Çocukluğumun geçtiği BursaMudanya. Ülke olarak İngiltere, İtalya, Kazakistan.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız