İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3984 %0.02
55,4051 %0.09
6.608,81 %0.03
83.346,01 %0.71
Muhalif. Nurdağı’ndaki köy tipi afet evlerinin inşasında sona yaklaşıldı

Nurdağı’ndaki köy tipi afet evlerinin inşasında sona yaklaşıldı

İlçeye bağlı Belpınar Mahallesi’nde depremzedelere tahsis edilmek üzere inşa edilen tek katlı 14 evden bazılarında izolasyon ve çatı döşemesine geçildi Belpınar Mahalle Muhtarı Abdullah Taşdemir: ”Evlerimiz yükseliyor, heyecanla içine girmeyi bekliyoruz. Çevre illerden gelip bu evlere bakıyorlar”

Nurdağı’ndaki köy tipi afet evlerinin inşasında sona yaklaşıldı
Okunma Süresi: 3 dk

GAZİANTEP (AA) MEHMET AKİF PARLAK Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki kırsal Belpınar Mahallesi'nde, bir hayırsever tarafından yaptırılan köy tipi 14 afet evinin inşasında son aşamaya gelindi.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden büyük zarar gören Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremzedeler için başlatılan seferberlik devam ediyor.

Çadır ve konteynerlerin yanı sıra prefabrik evlerde de depremzedelerin kalmaya başlandığı ilçe merkezinde, bir yandan enkaz kaldırılırken diğer yandan da kalıcı konutlar için çalışmalar yürütülüyor.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde bir hayırsever tarafından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, ilçeye yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki kırsal Belpınar Mahallesi'nde depremzedeler için yaptırılan afet evlerinin inşası devam ediyor.

Depremlerde 10 evin tamamen yıkıldığı, diğer evlerin bazılarında hasarın oluştuğu 35 haneli köyde yürütülen proje kapsamında 14 müstakil ev, cami, ahırlar, sosyal donatı ve çevre düzenlemeleri planlanıyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında 127 metrekarelik, 3 oda 1 salondan oluşan tek katlı köy evleri, şekillenmeye başladı.

Kaba inşaatı biten bazı evlere pencereler takıldı, izolasyon ve çatı döşemesine geçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart'ta ilçeyi ziyaretinde temeli atılan bölgedeki cami ise hummalı çalışmanın ardından ortaya çıkmaya başladı.

Belpınar Mahalle Muhtarı Abdullah Taşdemir, AA muhabirine, depremin hemen ardından devletin her alanda kendilerine büyük destek verdiğini söyledi.

Yapılan evleri gördükçe heyecanlandıklarını belirten Taşdemir, şöyle devam etti:

"Deprem olunca üzüldük ama bu evleri görünce bize sürpriz oldu. Cumhurbaşkanımızdan burada çalışan işçiye kadar herkesten Allah razı olsun. Deprem olduğu gibi herkes geldi bize yardım etti. Çadırlar ve konteynerler geldi. Devlet, gücüne göre bize yardım etti. Evlerimiz yükseliyor, heyecanla içine girmeyi bekliyoruz. Çevre illerden gelip bu evlere bakıyorlar çünkü evler süper oldu. İnşallah yetişecek. Kısmet olursa da bayram namazını bu yeni camide kılacağız."

"Temel kaya zemine oturuyor"

Yüklenici firmanın inşaat mühendisi Metin Recai Yıldırım ise köy tipi afet evlerini en kısa sürede teslim etmek istediklerini söyledi.

Evlerin yetişmesi için işçilerin tüm gücüyle çalıştığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu bölge Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın mikrobölgeleme ile seçtiği bir yer. Zemin etütleri de yaptırdık burada. Neredeyse bütün temellerimizi kaya kırarak kazıları tamamladık. Temel kaya zemine oturuyor. Radye temel üzerine 14 kolon kirişli döşemeli ciddi anlamda statik olarak güçlü bir yapı. Burada C35 türü beton kullanıldı. Çatı ahşap karkaslı kiremit. Hem statik olarak güçlü, aynı zamanda köy yapısına uygun olarak yapılıyor. Etrafındaki peyzaj alanları, ahırı, köylüye sunulan imkanlar dolayısıyla ciddi anlamda hem fonksiyon hem de sağlamlık olarak yeterli. İhtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz. 3 oda 1 salon olarak tasarlandı. Gayet geniş bir salon var. Aynı zamanda mutfağın yanında kiler olarak kullanılacak bir alanımız var."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız