İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3510 %0.17
55,3306 %-0.14
6.570,38 %0.37
81.852,64 %-1.57
Muhalif. Musul’da 93 şahsın öldüğü yangın faciasının ardından Kerkük’teki düğün salonlarında denetim yapıldı

Musul’da 93 şahsın öldüğü yangın faciasının ardından Kerkük’teki düğün salonlarında denetim yapıldı

Kerkük Turizm Daire Müdürü Sermed Muhammed, yapılan denetimlerden sonra kentteki onlarca düğün salonundan sadece 8’inin ruhsatlı olduğunun ortaya çıktığını söyledi

Musul’da 93 şahsın öldüğü yangın faciasının ardından Kerkük’teki düğün salonlarında denetim yapıldı
Okunma Süresi: 1 dk

KERKÜK (AA) Irak'ın Musul kentinde 93 kişinin ölümüne ve onlarcasının yaralanmasına neden olan düğün salonu yangınının ardından Kerkük'teki tüm düğün ve eğlence salonlarında denetim gerçekleştirildi.

Kerkük Turizm Daire Müdürü Sermed Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'deki düğün salonu yangınından sonra Kerkük'teki tüm düğün ve eğlence salonlarındaki denetimleri artırdıklarını söyledi.

Yapılan denetimlerden sonra kentteki onlarca düğün salonundan sadece 8'inin ruhsatlı olduğunun ortaya çıktığını belirten Muhammed, ruhsatsız salonlar hakkında gereken cezalar uygulandığını ifade etti.

Muhammed, Kerkük'te can güvenliğinin korunması için gereken önlem ve malzemeler bulundurmadığı için kırkın üzerinde düğün, eğlence ve spor salonuna kapatma ihtarı verdiklerini kaydetti.

Özellikle düğün salonlarının denetimlerini daha da sıkılaştırdıklarını vurgulayan Muhammed, denetimlerin aylık olarak düzenli şekilde yapılması için gereken talimatların verildiğini aktardı.

Musul’daki düğün salonunda 26 Eylül akşamı çıkan yangında 93 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi yaralanmıştı. Kurtulanlar yangının havai fişekten kaynaklandığını anlatmıştı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız