İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3991 %0.03
55,3428 %0.00
6.573,51 %-0.50
83.436,01 %-0.16
Muhalif. Muş’ta bu yıl 600 bin kuzunun dünyaya gelmesi bekleniyor

Muş’ta bu yıl 600 bin kuzunun dünyaya gelmesi bekleniyor

Muş’ta bu yıl 600 bin kuzunun dünyaya gelmesi bekleniyor
Okunma Süresi: 2 dk

MUŞ (AA) Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Muş'ta bu yıl yaklaşık 600 bin kuzunun dünyaya gelmesi bekleniyor.

Muş Ovası'nda karların erimesi ile yeşeren meralar, bugünlerde koyunlar ve kuzularla şenlendi.

Muş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimet Salkım, merkeze bağlı Bozbulut köyü merasında besicilerle bir araya geldi.

Salkım, gazetecilere, bu yıl kentte yaklaşık 600 bin yeni kuzunun sürülere katılacağını söyledi.

Muş'un 1 milyon 200 bin küçükbaş hayvan varlığı ile ülke genelinde 10. sırada olduğunu belirten Salkım, şöyle konuştu:

"Muş'ta küçükbaş hayvanların yüzde 95'e yakınının doğumu gerçekleşti. Kuzuların büyük bölümü erkeklerden oluşuyor. Erkek kuzuları belirli bir süreden sonra satış için Diyarbakır, Gaziantep ve Adana illerine gönderiyoruz. Yaklaşık 800 milyon lira bir gelirle ekonomiye katkı sağlıyoruz. Geçen yıllara göre hayvan varlığımız daha da yükseldi. Devletimizin verdiği desteklerle hayvan varlığımız her yıl artıyor. Dişi olan kuzuları da işletmelerimize dahil ediyoruz. Bu da hayvanlarımızın sayısının artması anlamına geliyor."

Bir süre önce besicilere 42 milyon lira hibe desteği verildiğini anımsatan Salkım, "İlimizde kış mevsimi çetin geçmesine rağmen, küçükbaş hayvan varlığımızla ülke genelinde iyi bir yerdeyiz. Bu işi severek yapıyoruz. Ne kadar zahmetli olsa da devletimizin verdiği desteklerle hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlıyoruz." dedi.

Besici Rıza Koç ise 600 koyununun olduğunu ve 500 tanesinin doğum yaptığını belirterek, "Erken başlayan doğumlar devam ediyor. Kalan koyunların da kısa sürede doğum yapmasını bekliyoruz. Kuzuların sağlıklı olarak dünyaya gelmesi sevindirici. Geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Meralarımız hayvancılık yapmaya müsaittir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız