İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3734 %0.13
55,3219 %0.47
6.615,65 %0.04
83.642,03 %0.84
Muhalif. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde VAR sistemi kullanılacak

Muratpaşa Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde VAR sistemi kullanılacak

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş: ”Muratpaşa güreşleriyle VAR sistemini devreye sokacağız. Bu bizim için hem test hem de başlangıç olacak”

Muratpaşa Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde VAR sistemi kullanılacak
Okunma Süresi: 2 dk

ANTALYA (AA) Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek "Muratpaşa Belediyesi Yağlı Güreşleri"nde Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi uygulanacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan Pazar günü Konuksever Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek güreşlere, tüm boylarda bin 500 pehlivanın katılması bekleniyor.

Organiçasyonda atak güreşi sebebiyle cazgırların kendisini "geri vitesi olmayan pehlivan" olarak nitelendirdiği Orhan Okulu ile İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren, Fatih Atlı ve Serhat Gökmen'in de aralarında bulunduğu 54 başpehlivan mücadele edecek.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin 16 kişilik davulzurna ekibinin de er meydanında olacağı güreşler, saat 08.00'de alt boylarda başlayacak. Başpehlivanlar ise 12.00'de kol bağlayacak.

Yaklaşık 1 ton yağın kullanılacağı güreşlerde, 10 bin kişilik yemek ikram edilecek.


"Güreşte VAR sistemi hem test hem başlangıç olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, federasyonun bünyesinde 2021 Mayıs'ta başlayacak Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nde uygulamaya alınacak VAR sisteminin ilk kez Muratpaşa'da başlayacağını belirtti.

Yağlı Güreş Ligi'nde puanlama esası söz konusu olduğundan derecelerin öneminin arttığını ifade eden Türkiş, şunları kaydetti:

"Derecelerin ve puanlamanın öneminin daha fazla artması etkin bir hakem performansını da mecburiyet haline getiriyor. Bunun için etkili bir VAR sisteminin oluşturulmasına karar verdik. VAR sistemini ligde uygulamadan önce ilk olarak 5. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Güreşleri'nde başlatacağız. Muratpaşa güreşleriyle VAR sistemini devreye sokacağız. Bu bizim için hem test hem de başlangıç olacak."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız