İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.095,94 %0.82
Muhalif. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ”Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” konferansı düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ”Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” konferansı düzenlendi

Sabancı Üniversitesi Üyesi Prof. Dr. Cemil Koçak: ”Asıl Türkiye’de darbeci ruhu ve zihniyeti kazımak lazım. Hiç kimsenin, hiçbir siyasi grubun bundan böyle darbeyle iktidarı alaşağı etmek gibi bir düşünce ve duygu içerisine girmesini kesin olarak engellemek lazım”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ”Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” konferansı düzenlendi
Okunma Süresi: 2 dk

MUĞLA (AA) Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) "Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz" Konferansı gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri Salonu'nda düzenlenen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Koçak, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesiyle yepyeni bir istikamete doğru ilerlemeye başladığını söyledi.

Artık yeni Türkiye'nin çizgilerinin oluşmaya başladığını aktaran Koçak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi, 27 Mayıs'tan ilham alınarak gerçekleştirilmiştir. 27 Mayıs öncesindeki söylentiler, dedikodular, kara propagandalar uzun zamandan beri zaten iktidara karşı işleniyordu. Bunun ana nedeni bir darbeye vesile teşkil etmesi, kamuoyu oluşturması ve darbenin kamuoyunun belli bir kesimi tarafından desteklenmesinin sağlanmasıydı. Birçok kişinin dikkatini çekmemiştir; 15 Temmuz'dan çok kısa süre önce bazı liselerde, mezuniyet törenlerinde öğrenciler, iktidara karşı bildiri yayınlayarak ve tören sırasında resmi konuşma yapan müdürlerine sırtlarını dönerek mesaj vermeye çalıştılar."

"Türkiye'de darbeci ruhu ve zihniyeti kazımak lazım"

Türkiye'de yaşanan askeri darbelerin tanımlamasını yapan Koçak, kendilerini demokrat, özgürlükçü, çağdaş, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan gibi sıfatlarla anan aslında utangaç, maskeli darbeciler olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Cemil Koçak, şöyle devam etti:

"Bakmayın herkesin darbe karşıtı kesildiğine. Toplumun en az dörtte biri, bu darbe girişiminin başarısızlığa uğraması yüzünden üzüntü içindeydi. Birçok kişi, eğer darbe başarılı olsaydı, bu darbenin temsilcisi ve destekçisi olacaktı. Bunlar pek çok kesimde var, olmaya devam ediyor. 15 Temmuz'un ardından yedi yıl geçti. Her ne kadar bu sürede darbeciler muhtemelen bir daha bellerini doğrultamayacak şekilde pasifize edilmişlerse de 'bu iş bitti' deyip, arkanızı dönerseniz, ölümcül bir hata yaparsınız. Asıl Türkiye'de darbeci ruhu ve zihniyeti kazımak lazım. Hiç kimsenin, hiçbir siyasi grubun bundan böyle darbeyle iktidarı alaşağı etmek gibi bir düşünce ve duygu içerisine girmesini kesin olarak engellemek lazım."

Konferansa Vali Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Akın Coşkunlar, kurum müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız