İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.480,34 %0.25
Muhalif. Milli sporcu Akar, çim topunda dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

Milli sporcu Akar, çim topunda dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

Televizyonda izlediği çim topuna ilgi duyup, kendi imkanlarıyla bu spora başlayan ve dereceler elde eden Özkan Akar, Yeni Zelanda’da düzenlenecek Tekler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Özkan Akar: ”Dünya Şampiyonası’na sadece ülkesinde şampiyon olanlar katılabilecek. İyi hazırlandım ve şampiyonluk için iddialıyım”

Milli sporcu Akar, çim topunda dünya şampiyonluğu için mücadele edecek
Okunma Süresi: 3 dk

ANTALYA (AA) AYŞE YILDIZ Televizyondaki bir spor kanalında görerek ilgi duyduğu çim topu branşını Türkiye ile tanıştıran milli sporcu Özkan Akar, Çim Topu Tekler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Adını ilk defa 2011'de televizyonda duyduğu çim topuna merak saran ve İskoçya'dan sipariş ettiği ikinci el toplarla ilk denemelerini yapan Akar, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu bünyesinde bu branşın açılmasını sağladı.

Türkiye'de bu sporun yaygınlaştırılması için çalışma yapan Akar'ın girişimleri sonucunda ilk Çim Topu Türkiye Şampiyonası 2011'de düzenlendi.

Şu ana kadar 7 kez Türkiye şampiyonu olan Akar, 2017'de İngiltere'de gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda beşinci sırayı aldı. 2019'da Avustralya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda son müsabakaya kadar ikinci sıradayken dünya şampiyonuyla berabere kalınca 5. sıraya düşen Akar, yeni başarılar için antrenmanlarını sürdürdü.

Dünya Çim Topu Federasyonu tarafından 2015'te "Dünyada en iyi gelişme kaydeden sporcu" ödülü verilen Akar, 2019'da dünyada en iyi 10 sporcu seçiminde 8'nci sıradan listeye girdi.


Dünya şampiyonası Yeni Zelanda'da düzenlenecek


Antalya'da 79 Kasım'da gerçekleştirilen Türkiye Çim Topu Şampiyonası'nda da birinci olan milli sporcu Akar, 1926 Kasım'da Yeni Zelanda'nın Wellington şehrinde yapılacak Çim Topu Tekler Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Şampiyonaya sıkı hazırlanan milli sporcu Akar, AA muhabirine, çim topunu ilk defa televizyonda gördükten sonra uygun olmayan zeminlerde zor şartlarda oynamaya başladığını söyledi.

Yurt dışında dergi ve gazetelere de manşet olduğunu anlatan Akar, "Yeni Zelanda'daki Dünya Şampiyonası'na sadece ülkesinde şampiyon olanlar katılabilecek. İyi hazırlandım ve şampiyonluk için iddialıyım. Organizasyona, 'Şampiyonlar Şampiyonası' da deniyor. Türkiye'de yeni bir spor branşı olduğu için müsabaka tesisimiz fazla yok. Ülkemizde çok bilinmiyor." diye konuştu.


"Televizyonda gördüğümde, 'Ben bunu yapabilirim.' dedim"


Çim topu yarışlarını Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu bünyesinde düzenlediklerini ifade eden Akar, bocce oynayan sporcuların yan branş olarak çim topuna da ilgi gösterdiğini bildirdi.

Akar, 2011'de 2 kız ve 2 erkek sporcu olarak Avrupa Şampiyonası'na katıldıklarını, 2013'te ise Yeni Zelanda'daki Dünya Şampiyonası'nda mücadele ettiklerini ancak çok tecrübeli olmadıkları için başarı yakalayamadıklarını dile getirdi.

Çim topu malzemelerinin biraz pahalı olduğuna değinen Akar, şunları kaydetti:

"İlk kez televizyonda uluslararası bir şampiyonayı izlerken çok hoşuma gitmişti. Televizyonda gördüğümde, 'Ben bunu yapabilirim.' dedim. Hangi zeminde, nasıl malzemeyle oynanıyor diye araştırma yaptım. Önce Türkiye şampiyonu oldum, Avrupa ve dünya şampiyonalarında da yarıştım. 2013'te Yeni Zelanda'da Dünya Şampiyonası'na katıldık ve orada tüm maçları kaybettik. Kaybettikçe tecrübe kazanıp, yeni şeyler öğrendik."

Akar, gelecek yıl Çim Topu Karışık Çiftler Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'de düzenlemek için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız