İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.822,16 %0.32
Muhalif. Milli cimnastikçiler, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor

Milli cimnastikçiler, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı Başantrenörü Yılmaz Göktekin: ”Ümit ediyorum ki bireysel olarak en az iki madalyayla bu organizasyonu tamamlayacağız”

Milli cimnastikçiler, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor
Okunma Süresi: 2 dk

LİVERPOOL (AA) Milli sporcular, İngiltere'de düzenlenecek 51. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına devam ediyor.

Ayyıldızlı cimnastikçiler, 29 Ekim6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek organizasyon için Liverpool kentinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bugün ilk podyum antrenmanlarını gerçekleştiren sporcular, yarışma için son hazırlıklarını yapıyor.

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı Başantrenörü Yılmaz Göktekin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, son çalışmaların başarılı geçtiğini söyledi.

Tüm sporcuların organizasyon için hazır olduğunu belirten Göktekin, "Burada daha önce yapmadığımız bir ilki gerçekleştireceğiz inşallah. Takım olarak dünyanın en iyi ilk 8 takımı arasına girip tarihimizde ilk defa Dünya Şampiyonası'nda takım finalinde yarışmak istiyoruz. Bu takım finalinde de eğer sporcularımız da gününde olursa ilk 5 veya ilk 3'te olabiliriz diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Göktekin, ilk günkü yarışmaların önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sürprizler olabilir ama bizim beklentimiz yüksek. Adem Asil'den halka ve atlama finali, Ferhat Arıcan'dan paralel bar ve belki kulplu beygir finali, Ahmet Önder ise iyi bir yarışma sergilerse bir veya iki final bekliyoruz. Final demek yüzde 50 madalya demek. Ne kadar çok finalimiz olursa, madalya sayımız o kadar artar. Ümit ediyorum ki bireysel olarak en az iki madalyayla bu organizasyonu tamamlayacağız."


Ferhat Arıcan: "Bir kez daha tarih yazmak için hazır olacağız"


Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı'nın kaptanı Ferhat Arıcan da arkadaşlarıyla organizasyona hazır olduğunu ifade etti.

Bugün ilk podyum antrenmanlarını yaptıklarına işaret eden Ferhat Arıcan, "Çalışmalarda kendimizi gayet hazır hissettik. Dünya Şampiyonası, en önemli hedef yarışmamız. Takımın kaptanı olarak onların her zaman yanındayım. Bir kez daha tarih yazmak için hazır olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Milli cimnastikçi Ahmet Önder ise bugünkü podyum antrenmanının iyi geçtiğini ve programlı bir şekilde tamamladıklarını dile getirerek, "Süre az olmasına rağmen tüm aletleri rahat rahat yapmayı başardık. Bu da ne kadar iyi hazırlandığımızı gösteriyor. Buraya gelmeden de bunun stratejilerini yapmıştık. Hazır bir takımız. Hep beraber inanıyoruz. Güçlüyüz ve başarılı olacağımıza eminiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız