İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.630,02 %-0.04
Muhalif. ”Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Dışişleri Bakanlığı bahçesine 44 fidan dikildi

”Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Dışişleri Bakanlığı bahçesine 44 fidan dikildi

”Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Dışişleri Bakanlığı bahçesine 44 fidan dikildi
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Türkiye'nin sıfır atık konusunda Birleşmiş Milletlere (BM) bir karar tasarısı sunduğunu belirterek "Şimdiden 40'a yakın ülkenin, girişimimizde eş sunucu olması attığımız bu adımın önemini göstermektedir." dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcıları Sedat Önal ve Serim ile Dışişleri Bakanlığı mensupları, "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Bakanlığın bahçesinde 44 ağaç dikti.

Bakanlık bahçesinde düzenlenen ağaç dikme etkinliğinde konuşan Serim, 2019’dan bu yana her 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlandığını belirterek ağaç dikme seferberliğine Bakanlık olarak katılmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bugün Semerkant'ta düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesi'nde de ağaç dikme töreni yapılacağını kaydeden Serim, "Türkiye olarak küresel hiçbir soruna kayıtsız kalmadığımız gibi iklim değişikliği ve çevrenin korunmasında da üzerimize düşen yenilikçi projelerle birlikte bu hususlarda katkı sağlamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı Sıfır Atık Projesi'ne de Bakanlık olarak katılım sağlandığını aktaran Serim, "Bu başarılı proje, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programının (BM Habitat) en iyi projeleri arasında yer almıştır. Son olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na da sıfır atık konusunda bir karar tasarısı sunduk. Şimdiden 40'a yakın ülkenin, girişimimizde eş sunucu olması attığımız bu adımın önemini göstermektedir." diye konuştu.

Sıfır atık çalışmalarının Bakanlıktaki uygulamasına değinen Serim, bu kapsamda 1,5 tona yakın kompost gübre üretildiğini ve bunların bahçede kullanıldığını dile getirdi.

Bakanlığın bahçesi "Yeşil Diplomasi Merkezi"

Serim, Bakanlığın bahçesinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun misafirlerini ağırladığı bir yer olduğuna dikkati çekerek "Bahçemiz bu anlamda aslında 'Yeşil Diplomasi Merkezi' de olmuş durumda." dedi.

Bakanlığın bahçesinde, hayatını kaybeden Dışişleri mensupları adına ağaçların dikilip hatıralarının yaşatıldığını söyleyen Serim, "Bugün de 17 Nisan 2018 Benin'de genç yaşta vefat eden Kotonu Büyükelçimiz merhum Turgut Rauf Kural anısına bir ağaç diktik. Rahmetli Büyükelçimizin babası da 1972'de Moskova Büyükelçisi olarak görev yaptığı sırada maalesef kalp krizinden hayatını kaybetmişti." ifadelerini kullandı.

Serim, bugün dikilen 44 fidanla dünyanın birçok noktasında dikilecek fidanların tüm canlılara nefes olmasını ümit ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız