İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.986,03 %0.53
Muhalif. Mersin’de kadın cinayetleri protestosuna katılan Yeşil Sol Partililere tepki

Mersin’de kadın cinayetleri protestosuna katılan Yeşil Sol Partililere tepki

Erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen şahsın darbetmesi sonucu hastanede hayatını kaybeden Esra Asena Temir’in ağabeyi Necip Temir: ”Siyasi parti, Yeşil Sol Parti istemiyorum. Biz bu platforma girmiyoruz. Bu davada benim kız kardeşimin adını kimse ağzına almasın”

Mersin’de kadın cinayetleri protestosuna katılan Yeşil Sol Partililere tepki
Okunma Süresi: 2 dk

MERSİN (AA) Mersin'de, erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen kişi tarafından darbedilip, bırakıldığı hastanede hayatını kaybeden Esra Asena Temir'in ağabeyi, kadın platformu üyelerince düzenlenen protestoya Yeşil Sol Partililerin katılmasına tepki gösterdi.

Mersin Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine tepki amacıyla Güvenevler Mahallesi'nde bir araya geldi.

Protestoya, 29 Haziran'da erkek arkadaşı olduğu iddia edilen kişi tarafından darbedilip hastaneye bırakılan ve burada hayatını kaybeden Esra Asena Temir'in ailesi de katıldı.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ve bazı parti üyelerinin de yer aldığı etkinliğin başlangıcında Temir'in ağabeyi Necip Temir, Yeşil Sol Partililerin de alanda bulunduğunu gerekçe göstererek ailesiyle protestoya katılmama kararı aldı.

Necip Temir, "Siyasi parti, Yeşil Sol Parti istemiyorum. Biz bu platforma girmiyoruz. Bu davada benim kız kardeşimin adını kimse ağzına almasın. Onun adı Asena." diyerek gruba tepki gösterdi.

Temir, daha sonra ailesiyle alandan ayrıldı.

Mersin Kadın Platformu üyeleri ve diğer katılımcılar, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Olay

Kentteki bir mağazada yönetici olarak çalışan Esra Asena Temir, 29 Haziran'da Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi'ndeki evlerinin önüne gelen ve erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Mustafa B. ile telefonda tartıştıktan sonra evden çıkıp otomobiline binmiş, yanında oturan Mustafa B. ile bölgeden ayrılmıştı.

Temir'in kullandığı aracı bir süre sonra durduran Mustafa B, darbettiği kadını, baygınlık geçirmesi üzerine araçla Toros Devlet Hastanesi'ne bırakıp kaçmıştı.

Hastanedeki kontrollerde vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı, başından darbe aldığı ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen kadın, 30 Haziran'da hayatını kaybetmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmasıyla gözaltına alınan zanlı, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız