İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5333 %0.11
55,7457 %0.18
6.651,34 %0.25
82.274,59 %1.65
Muhalif. Meksikalı Guriel ile Hakkarili Yeşil, Yüksekova’da hayatlarını birleştirdi

Meksikalı Guriel ile Hakkarili Yeşil, Yüksekova’da hayatlarını birleştirdi

Meksikalı Guriel ile Hakkarili Yeşil, Yüksekova’da hayatlarını birleştirdi
Okunma Süresi: 2 dk

HAKKARİ (AA) Hakkari Yüksekova'dan çalışmak için İstanbul'a giden 41 yaşındaki iç dekorasyon ustası Menaf Yeşil ile 32 yaşındaki Meksikalı iç mimar Paola Uyagdalina Vıveros Guriel, ilçede kıyılan nikahla hayatlarını birleştirdi.

İlçeden 20 yıl önce İstanbul'a giden Yeşil, mesleğiyle ilgili yaptığı çizimleri paylaştığı sosyal medya hesabı aracılığıyla geçen yıl Guriel'le tanıştı.

Bu süreçte sosyal medyadan iletişim kurduğu Guriel'i İstanbul'a davet eden Yeşil, arkadaşlıklarını evlilikle taçlandırmaya karar verdi.

Guriel ve annesi ile Yüksekova'ya gelen Yeşil, burada kıyılan nikahla dünyaevine girdi.

Yeşil, ilişkilerinin sosyal medya sayesinde başladığını belirterek, "Daha sonra onu Türkiye'ye davet ettim. Bir haftalık tatil için Türkiye'ye geldi ve evlilik kararı aldık. Abimin vefatından dolayı sade bir nikahla dünya evine girdik. İkimiz de aynı sektörde olduğumuz için ortak yanlarımız çoktu. Çok mutluyum." dedi.

Damadın sağdıcı Tarık Akkoç, Meksika'dan birinin Yüksekova'ya gelip ailelerine katılacağına ilk etapta inanamadıklarını söyledi.

Gelini havaalanından alarak Yüksekova'ya getirdiklerini anlatan Akkoç, "Misafirperverliğimiz çok hoşlarına gitti. Resmi nikahlarını burada kıydık. Daha görkemli bir düğün yapmayı istiyorduk. Aile büyüğümüzü kısa süre önce kaybettiğimiz için sade bir tören yapmak zorunda kaldık. Gelinimiz yöresel kıyafet giydi. Kentimizi gezdirdik. Burayı çok beğendiler. Biz de onları çok sevdik. Çiftimize mutluluklar diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız