İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0305 %0.06
55,6469 %0.05
6.594,58 %0.12
83.562,01 %0.09
Muhalif. ”Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları”nın beşincisi Kars’ta yapıldı

”Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları”nın beşincisi Kars’ta yapıldı

Vali Ziya Polat: ”Kars, Türkiye’ye marka değeri katan bir şehir. Kazın, kaşarın, gravyerin başkenti. Gelen insanların mutlu ayrıldığını görüyoruz. Tanıtımda eksiğimiz var, zamanla bu da giderilecek” Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir: ”Gazeteciler olarak Kars’ı en iyi şekilde anlatmak istiyoruz. Ülkemizin her yeri bizim için çok kıymetli. Elimizden geldiğince şehirlerimizin güzellik ve zenginliklerini duyurmalıyız”

”Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları”nın beşincisi Kars’ta yapıldı
Okunma Süresi: 2 dk

KARS (AA) Kültür Sanat Muhabirleri Derneğince düzenlenen "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları"nın beşincisi Kars'ta gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hayata geçirilen etkinlik, gazetecilerin Kars Valisi Ziya Polat'ı ziyaretiyle başladı.

Ziyarette yaptığı konuşmaya, "Gazi kentimize, şehitler diyarına hoş geldiniz" diyerek başlayan Polat, Kars'ın ilk Türk camisi ve çarşısına ev sahipliği yapan şehir olarak ilkleri barındırdığını söyledi.

Kars'ın kışın ayrı bir güzel olduğunu, gelen misafirlerin tekrar gelmek istediğini belirten Polat, "Kars, Türkiye'ye marka değeri katan bir şehir. Kazın, kaşarın, gravyerin başkenti. Gelen insanların mutlu ayrıldığını görüyoruz. Tanıtımda eksiğimiz var, zamanla bu da giderilecek. Sizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Ani Ören Yerinde yakın zamanda bulunan mağaraları turizme açacaklarını belirten Polat, "Doğu algısı olan bir şehrin güzelliğini görüyor herkes Kars'ta. Gece 12'ye kadar sokakları canlı bir şehir. Çıldır, Karaçay'da turizm ile ilgili başka neler yapılabilir çalışacağız." ifadesini kullandı.

Kars'ın, öğrencilerin rahatlıkla gezebildiği bir şehir olduğunu belirten Polat, herkesin şehrin turizmle gelişeceğinin farkında olduğunu söyledi.

"Gazeteciler olarak Kars'ı en iyi şekilde anlatmak istiyoruz"

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Ankara denilince akla siyaset geldiğini ama 3 yıl önce Türkiye'nin 50 şehrinden 150 gazeteciyi bir araya getirerek, Ankara'nın turizmi için ne yapılabileceğini tartıştıklarını dile getirdi.

Kültür Yolu Festivallerinin yapılmasında derneğin katkısının olduğunu ifade eden Gökdemir, beşinci etkinliğin Kars'ta gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Gökdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle etkinlikerin devam etmesi için çalışacaklarını belirterek, "Gazeteciler olarak Kars'ı en iyi şekilde anlatmak istiyoruz. Ülkemizin her yeri bizim için çok kıymetli. Elimizden geldiğince şehirlerimizin güzellik ve zenginliklerini duyurmalıyız." dedi.

Telif Hakları Genel Müdürlüğü Koordinasyon ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Sanem Arıkan da bakanlık olarak turizmci ve yatırımcının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Turizmde destinasyonların birer birer öne çıkmasının önemli olduğunu vurgulayan Arıkan, Kars'ın Türkiye'nin en kıymetli şehirlerinden biri olduğunu, öne çıkması için herkese görev düştüğünü dile getirdi.

Toplantının ardından gazeteciler, Ermenistan sınırındaki Ani Ören Yerini, kazı başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan ile gezerek, bilgi aldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız