İstanbul
Parçalı az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.766,18 %0.15
Muhalif. Mardin’de ”Eski Mardin Sokakları Ulusal Dağ Bisikleti Kupası” düzenlendi

Mardin’de ”Eski Mardin Sokakları Ulusal Dağ Bisikleti Kupası” düzenlendi

Mardin’de düzenlenen ”Eski Mardin Sokakları Ulusal Dağ Bisikleti Kupası” kapsamında merdivenli ve dar sokaklarda 5 farklı kategoride 138 sporcu pedal çevirdi.

Mardin’de ”Eski Mardin Sokakları Ulusal Dağ Bisikleti Kupası” düzenlendi
Okunma Süresi: 3 dk

MARDIN (AA) Valilik himayelerinde Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından ”Pedallar Medeniyetlerin Beşiği Mardin’de” sloganıyla ”Eski Mardin Sokakları Ulusal Dağ Bisikleti Kupası” düzenlendi.

Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yarışmada, 30 şehirden 25’i kadın 138 sporcu dar ve merdivenli sokaklarda yarıştı.

Kıyasıya mücadelenin yapıldığı yarışlar sırasında merdivenlerde meydana gelen kazada yaralanan bisikletçilere, sağlık ekipleri müdahale etti.

Yaklaşık 10 kilometrelik parkurda yapılan yarışmada, büyük erkeklerde Samet Bulut, genç erkeklerde Emre Yuca, yıldız erkeklerde Muhammet Ali Sümbül, master erkeklerde Mehmet Can Balcı ve kadınlar kategorisinde Emine Irmak Sezer birinci oldu.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve il protokolü, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışma kapsamında tarihi sokaklarda bisikletçilerin pedallılarını çevirdiğini söyledi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Mardin’i sporla en iyi şekilde tanıtmak istediklerini aktaran Demirtaş, şöyle konuştu:

”Bu tür spor etkinliklerle daha güzel bir şekilde Mardin’i tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunu en güzel şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Parkurlar zorlu, abbaralardan, dar sokaklardan, köprülerin üzerinden geçiliyor. Sokaklarımız görülmeye değer. Bunu spor turizmiyle birlikte bütün dünyaya tanıtmayı düşünüyoruz.”

Federasyon başkanı Emin Müftüoğlu da dağ bisikletinin dünyada çok popüler olduğunu, önümüzdeki yıllarda bu etkinliği uluslararası arenaya taşımak istediklerini belirtti.

Tarihi ve kültürüyle Mardin’in çok farklı bir şehir özelliği taşıdığını aktaran Müftüoğlu, ”Bu kültürü ve tarihi biz bisiklet ailesi olarak önce Türkiye’ye sonra bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Tarihi sokaklarda, merdivenlerde bisiklet sürmeleri bisikletçiler için de çok enteresan bir yarış oldu. Bunu geleneksel hale getirip daha büyük organizasyonlar yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Müftüoğlu, bisiklet sporuna destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve yarışmalarda kendilerine destek sunan herkese teşekkür etti.

Büyük erkekler kategorisinde birinci olan Samet Bulut ise Bursa’dan geldiği Mardin’e çok hayran kaldığını belirterek, ”Mardin sokaklarında yarışmak çok güzeldi. Birinci olduğum için mutluyum. Bu coğrafyada olmak gerçekten çok güzel.” ifadelerini kullandı.


Muhabir: Halil İbrahim Sincar,Osman Öksüz

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız