İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5458 %0.02
55,6548 %-0.18
6.650,94 %0.27
81.780,14 %0.46
Muhalif. MEB, Gökçeyurt Köy Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı

MEB, Gökçeyurt Köy Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar: ”Kapalı 1692 köy okulu açılmış durumda. Herhalde yıl sonuna kadar da kapalı köy okulumuz kalmayacak”

MEB, Gökçeyurt Köy Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, 1692 kapalı köy okulunun açıldığını, bu ay sonu itibarıyla sayının 2 bine ulaşacağını belirterek, "Herhalde yıl sonuna kadar kapalı köy okulumuz kalmayacak." dedi.

Aşkar, Gökçeyurt Köy Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in direktifleriyle eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hareket ettiklerini, bu kapsamda pek çok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için başlattıkları çalışmaları özetleyen Aşkar, "Bir yıl içinde 1710 anaokulu açıldı; bu sayı 3 bine tamamlanacak ve büyük ihtimalle 3 bini de geçecek. 14 bin ana sınıfı açtık. Bu rakamlarla şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde açılan anaokulundan daha fazla bir sayıya ulaştık." diye konuştu.

Beş yaş okullaşma oranının yüzde 78'den yüzde 93'e ulaştığını belirten Aşkar, bu oranı yüzde 100'e çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Aşkar, 1800 köyde ana sınıfı açıldığını ve böylece 20 bin dolayında çocuğun eğitime kavuştuğuna işaret ederek, Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi ile nispeten daha ihtiyacı olan okulların fiziksel ortamlarını iyileştirdiklerini, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynak kitapları da öğrencilere ücretsiz ulaştırdıklarını anlattı.

"Bir arada öğrenme ve paylaşma ortamı oldu"

Köy yaşam merkezlerine ilişkin yürüttükleri çalışmaya ilişkin detayları paylaşan Aşkar, şöyle konuştu:

"Atıl ve kapalı durumda olan okullara baktığımızda aslında içimiz sızladı. 2 ay önce bu projeye başladık. Öncelikle sadece bir ilde bir örnek yapalım dedik. Fakat öyle bir heyecan öyle bir çaba oldu ki şu an 1692 kapalı köy okulu açılmış durumda, ekim sonuna kadar 2 bine ulaşacağımızı düşünüyorum. Herhalde yıl sonuna kadar da kapalı köy okulumuz kalmayacak."

Projenin önemine işaret eden Aşkar, "Halk merkezi olarak yetişkinlere verilen kurslar, anasınıfı ya da ihtiyaç durumunda ilkokul açılıyor, doğayla ve bilimle iç içe olan bir yapıda bunu oluşturduk. Köy yaşam merkezleri, yetişkinlerin, anne babaların, anneannelerin babaannelerin dedelerin, küçük çocuklarımızla bir arada oldukları bir sosyal ortam, bir birliktelik, bir arada öğrenme ve paylaşma ortamı oldu ve düşündüğümüzden çok daha büyük bir etki alanı yarattı." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Gökçeyurt Köy Yaşam Merkezi'nde ilk etapta arıcılık kursu verileceğini belirterek, merkezin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız