İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.800,01 %0.27
Muhalif. Lübnan’da Filistin kampındaki çatışmada ölenlerin bazıları toprağa verildi

Lübnan’da Filistin kampındaki çatışmada ölenlerin bazıları toprağa verildi

Ayn el Helva Mülteci Kampı’nda 3 gün süren çatışmaların ardından taraflar arasında ateşkes sağlandı

Lübnan’da Filistin kampındaki çatışmada ölenlerin bazıları toprağa verildi
Okunma Süresi: 2 dk

BEYRUT (AA) Lübnan'ın en büyük Filistin mülteci kampında 29 Temmuz'da çıkan çatışmalar sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden 4'ünün cenazesi bugün defnedildi.

Lübnan'ın güneyinde, 60 binin üzerinde mültecinin yaşadığı Ayn el Helva Kampı'ndaki silahlı çatışmada ölen Fetih Hareketi Sorumlusu Ebu Şeref elArmuş ve 3 koruması için Sayda ve Sur kentlerinde cenaze töreni düzenlendi.

Armuş ile bir korumasının cenazeleri törenin ardından ErReşadiye Filistin Mülteci Kampı"nda, Fetih üyesi diğer 2 koruma da Sayda kentinde toprağa verildi.

Ateşkese varıldı

Ayn el Helva Kampı'nda Fetih ve diğer Filistinli gruplar arasında devam eden çatışmaların durdurulması için Şii Emel Hareketi ve Hizbullah Hareketi arabulucu oldu.

Lübnan Meclisi Sayda Milletvekili Usame Saad, kamptaki taraflarla bir görüşme yaptıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

Kampta taraflar arasında ateşkese varıldığını belirten Saad, silahlı tüm tarafların kamp sokaklarından çekildiğini ifade etti.

Saad, Armuş'un öldürülmesi ve faillerin ortaya çıkarılması için "ortak bir komisyon" kurulmasına karar verildiğini kaydetti.

Öte yandan sağlanan ateşkese rağmen akşam saatlerine doğru yer yer çatışma seslerinin duyulduğu belirtildi.

Hükümetten yeni açıklama

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Filistinli gruplar arasındaki kanlı çatışmalara ilişkin Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi bir açıklama yaptı.

Ayn el Helva'daki çatışmaları Lübnan ordusu ve güvenlik güçleri ile yakından takip ettiklerini belirten Mikati, "Başta Sayda halkı olmak üzere Lübnanlılar üzerinde dışarıdan birilerinin tasfiye planları için Lübnan topraklarını kullanmasını kabul etmiyoruz. Ordu bu sorunu çözmek için gerekeni yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Ayn elHelva'daki çatışmalar

Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde yer alan Ayn elHelva Filistin Mülteci Kampı'nda 29 Temmuz'da Fetih Hareketi ile husumetli olduğu bazı Filistinli gruplar arasında silahlı çatışma başlamıştı.

Kamptaki çatışmalarda şu ana kadar 9 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, dün yaptığı açıklamada ise Ayn elHelva Mülteci Kampı'ndaki çatışmaların zamanlamasının mevcut bölgesel ve uluslararası koşullarda "şüphe uyandırıcı" olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız