İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.562,01 %-0.58
Muhalif. Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’ndeki çalışmaların ilk etabı tamamlandı

Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’ndeki çalışmaların ilk etabı tamamlandı

Zemininde alttan ısıtma işlemleri yapılan, giriş ve çıkışları uzatılan tünel, bir hafta içinde trafiğe açılacak

Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’ndeki çalışmaların ilk etabı tamamlandı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli'nin birinci etap çalışmaları tamamlandı.

ABB'den yapılan açıklamaya göre, 2009'da yapay kayalar kullanılarak yapılan ve kayaların düşmesi nedeniyle can ve mal güvenliği sorunu oluşturan Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli'nde, ekim ayında acil olarak başlatılan çalışmaların birinci etabı tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında, Fen İşleri Daire Başkanlığınca Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli'nin Esenboğa Havalimanı istikametinde bulunan tüm yapay kayalar yerlerinden alınarak temizlendi.

Tünel zemininde alttan ısıtma işlemleri tamamlandı. Giriş ve çıkışlarının uzatılmasıyla daha dayanıklı ve güvenli hale getirilen tünel, bir hafta içinde trafiğe açılacak.

Tünelin ikinci etap çalışmaları ise yaz aylarında okulların kapanmasıyla başlatılacak.

"Son zamanlarda kayalar yola düşmeye başladı"

Fen İşleri Daire Başkanlığı Sanat Yapıları İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Özgehan Burak Özen, çalışmalar başladıktan sonra zeminin yapısında bölgesel olarak farklı sertlikte kayaç tipleriyle karşılaşıldığını, bu nedenle projede düzenlemelere gidildiğini ve inşaat süresinin uzadığını ifade etti.

Tünelin peyzaj kısmındaki yapay kayaların zamanla yapısının bozulduğunu ve son zamanlarda yola düşmeye başladığını da aktaran Özen, bu nedenle alanın bir an önce yenilenmesi gerektiğini aktardı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız