İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.986,31 %0.11
Muhalif. Kuduz şüphesiyle ölen mimarın ailesi soruşturmaya müdahil olmak için talepte bulundu

Kuduz şüphesiyle ölen mimarın ailesi soruşturmaya müdahil olmak için talepte bulundu

Kuduz şüphesiyle ölen mimarın ailesi soruşturmaya müdahil olmak için talepte bulundu
Okunma Süresi: 2 dk

ŞANLIURFA (AA) Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, köpeğinin ısırması sonucu kuduz şüphesiyle hayatını kaybeden mimar Lütfü Seray'ın ailesi, soruşturmaya müdahil olmak için talepte bulundu.

Bir süre önce kuduz şüphesiyle Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden mimar Lütfü Seray'ın ailesi, avukatları aracılığıyla soruşturmaya müdahil olmak için savcılığa başvurdu.

Seray'ın ağabeyi Eyyüp Seray, AA muhabirine, kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Olaya ilişkin cumhuriyet başsavcılığınca soruşturmanın yürütüldüğünü, ilgili kurumlardan bilgiler alınarak detaylı soruşturma yapıldığını anlatan Seray, şöyle konuştu:

"Er ya da geç her şey açığa çıkacak, olan ihmalkarlıklar ortaya çıkacak, devletimiz, savcılarımız gerekeni yapacaktır, inancımız tamdır. Aile avukatımız Eyüp Sabri bey olayı takip ediyor. Olayın öyküsünü olduğu gibi kendisine anlattık, o da gerekli yerlerde soruşturma başlattı. Suç duyurusunda bulunmadan önce kendi acımızı yaşarken Gaziantep'teki doktorlar bunun adli bir vaka olduğunu, savcılığa bildirilmesi gerektiğini, gerekli araştırmanın yapılması gerektiğini bilgisini bize vermişlerdi. Biz geldiğimizde soruşturma başlamıştı. Biz de aile avukatımızla görüştük ve bu şekilde soruşturmaya dahil olduk. Kaymakamlığımız da muhakkak ki gerekli soruşturmayı yapacaktır buna inanıyoruz."

Köpeği tarafından 12 Haziran Pazartesi günü ısırılan mimar Lütfü Seray, yaklaşık 1 aylık tedavi sürecinin ardından tedavi gördüğü hastanede kurtarılamamıştı. Siverek Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "12 Haziran 2023 tarihinde sahibi olduğu köpeği tarafından ısırılan vatandaşımıza kuduz teşhisi konulmuş, tedavi sonucunda vatandaşımızın kurtarılamayarak vefat ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız