İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0246 %0.06
55,6487 %0.05
6.590,67 %0.06
83.842,40 %0.46
Muhalif. Köy okullarında softbol ile tanışan sporcular Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek

Köy okullarında softbol ile tanışan sporcular Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek

Aralarında köylerin de bulunduğu okullarından seçilerek 15 Yaş Altı Softbol Kız Milli Takımı’na yükselen 17 sporcu, 16 Temmuz’da Çekya’nın başkenti Prag’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’na Çankırı’da hazırlanıyor Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Altınlar Mahallesi’nden milli takıma katılan 13 yaşındaki Nehir Saban: ”Bugüne kadar çok sıkı çalışma gerçekleştirdik. Buralara nasıl geldiğimi ben de anlamadım ama güzel bir noktaya geldiğim için gururluyum”

Köy okullarında softbol ile tanışan sporcular Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek
Okunma Süresi: 3 dk

ÇANKIRI (AA) MUHAMMED KAYGIN İl ve ilçelerin yanı sıra köy okullarında tanıştıkları softbolda kendilerini geliştiren sporcular, 15 Yaş Altı Softbol Kız Milli Takımı'nda Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmeye hazırlanıyor.

Çekya'nın başkenti Prag'da 16 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'na Çankırı Hamide Bıçkın Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlanan milli takım, çalışmalarını 17 sporcu ile sürdürüyor.

Softbol ile genellikle okullarında tanışan sporcular, ay yıldızlı forma ile Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden seçilerek milli takıma kadar yükselen sporcuların arasında köy ve ilçelerdeki okullarda softbol ile tanışarak milli takıma kadar yükselenler de bulunuyor.

Türkiye Ragbi Federasyonu Softbol Branşı Teknik Kurul Başkanı Fatih Atik, AA muhabirine, verimli bir kamp süreci geçirdiklerini söyledi.

Kampa gelen sporcuların uzun bir yolculuktan geçtiğini belirten Atik, "Okul sporları, akabinde U15 Türkiye Şampiyonası'nda sporcularımız performans sergiledi. Dünya federasyonunun kullanmış olduğu ve Türkiye'de ilk defa kullandığımız bir sistem getirmiştik. Bu istatistik programının verileri, milli takım antrenörlerimizin gözlemleri ve değerlendirmeleri sonucunda kampa sporcularımız davet edildi." dedi.

Softbol branşının gelişiminde emeği geçen herkese teşekkür eden Atik, şöyle devam etti:

"Ayrıca emektarları var bu işin. Beden eğitim öğretmeni arkadaşlarımız ve antrenörlerimiz var. Burada köy okullarından, ilçelerden, yani büyük şehirlerin dışında bu atmosferi yaşamasını sağladığımız sporcularımız var. Bunlar da antrenörlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimiz sayesinde oldu. Mesela Balıkesir İlyaslar Ortaokulu'ndan gelen sporcularımız var, Samsun Çarşamba'dan gelen sporcularımız var, İznik ilçesinden gelen sporcularımız var."

Sporcuların köylerden, ilçelerden milli takıma kadar gelmesinde özverili bir çalışma bulunduğunun altını çizen Atik, hem bakanlık hem de federasyon hem antrenör, beden eğitimi öğretmenleri ve velilerin en büyük paydaşları olduğunu kaydetti.


Sporcular da memnun

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Altınlar Mahallesi'nden milli takıma katılan 13 yaşındaki Nehir Saban ise okullarının depreme dayanıksız olması nedeniyle gittiği başka bir okulda softbol ile tanıştığını söyledi.

Okulun beden öğretmeninin softbolu öğrencilerine öğrettiğini anlatan Saban, "Ben de softbolu öğrendim, oynamaktan keyif alıyorum. Yaklaşık 7 aydır çalışmalarımı sürdürüyorum. Bugüne kadar çok sıkı çalışma gerçekleştirdik. Buralara nasıl geldiğini ben de anlamadım ama güzel bir noktaya geldiğim için gururluyum." dedi.

Milli takım forması giymenin kendisine büyük gurur yaşattığını vurgulayan Saban, "İnsan kendisine güvendikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yok. Ben de kendime güvendim ve buralara kadar geldim. Yurt dışında formamızı giymek benim için çok büyük bir gurur olacak." ifadesini kullandı.

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı kırsal Kocatepe Mahallesi'nden gelen Azra Nuriye Osanmaz da köylerinde yaklaşık bin kişinin yaşadığını söyledi.

Okulda softbolu önce erkeklerin oynadığını, daha sonra öğretmenlerine söyleyerek kendilerinin de oynamaya başladıklarını aktaran Osanmaz, "Beden eğitimi öğretmenimiz Ahmet hocayla her gün antrenman yaptık. Okul müdürümüz Hakkı hocamız getirdi aslında okulumuza softbolu. Onun sayesinde başladık, şampiyonalara katıldık, daha sonra buralara geldim. Prag'da derece elde ederek ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." diye konuştu.

Samsun'un Çarşamba ilçesinden milli takıma katılan Yağmur Bozdağ ve Hiranur Sır da milli takımda olmaktan büyük gurur duyduklarını, Avrupa'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini dile getirdi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız