İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1443 %0.08
55,3304 %-0.16
6.570,58 %-0.34
84.846,55 %1.59
Muhalif. Kocaeli’de lise öğrencisinin ölümüne ilişkin davada karar

Kocaeli’de lise öğrencisinin ölümüne ilişkin davada karar

Kocaeli’de lise öğrencisinin ölümüne ilişkin davada karar
Okunma Süresi: 2 dk

KOCAELİ (AA) Kocaeli'nin İzmit ilçesinde lise öğrencisinin darbedildikten sonra ölümüne ilişkin davada 2 sanık 8'er yıl, 1 sanık 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, 2 sanık beraat etti.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına, olay tarihinde yaşı 18'den küçük olan tutuklu sanıklar H.M.K. ve Y.A, Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS aracılığıyla katıldı. Önceki celse tahliye edilen, itiraz üzerine ise yakalama emri düzenlenen sanık Y.K. ve taraf avukatları salonda hazır bulundu, tutuksuz sanıklar Y.S.K. ve A.B.K. duruşmaya gelmedi.

Sanık avukatlarının geçen celse açıklanan esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarının dinlenilmesinin ardından son sözleri sorulan sanıklar H.M.K, Y.A. ve Y.K. diyeceklerinin bulunmadığını ifade ettiler.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, H.M.K. ve Y.A'yı, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 12'şer yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanıkların olay tarihinde 1518 yaş grubunda olmaları dolayısıyla ceza miktarı 8'er yıla düşürüldü.

Sanık Y.K'ye ise aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası veren heyet, sanık olay tarihinde 1215 yaş grubunda olduğu için cezayı 3 yıl 9 aya indirdi. "Kasten öldürmeye azmettirme" suçundan yargılanan tutuksuz sanıklar A.B.K. ve Y.S.K'nin ise beraatlerine karar verildi.

Tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı kararlaştırılırken, Y.K. duruşmanın sona ermesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"15 yaşındaki bir çocuğun hayatı bu kadar ucuz olamaz"

Maktul Kıvanç Uman'ın babası Orhan ve annesi Derya Uman, duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"15 yaşındaki bir çocuğun hayatı bu kadar ucuz olamaz." diyen baba Uman, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Olay

İzmit ilçesinde 15 Mayıs 2023'te İnönü Caddesi'ndeki parkta lise öğrencileri Kıvanç Uman (16) ile Y.K, Y.A. ve H.M.K. arasında kavga çıkmış, aldığı darbeler nedeniyle ağır yaralanan Uman, 4 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından gözaltına alınan Y.K, Y.A. ve H.M.K. tutuklanmış, suça sürüklenen çocuklar, tanıkların anlatımları ve incelemeler sonucu soruşturmaya dahil edilen A.B.K. ve Y.S.K'nin tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız