İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0398 %0.04
55,2893 %-0.56
6.586,76 %0.54
84.786,01 %1.35
Muhalif. Kırşehir’de biçerdöverler davul zurna eşliğinde hasat için uğurlandı

Kırşehir’de biçerdöverler davul zurna eşliğinde hasat için uğurlandı

Vali Buhara: ”Binden fazla biçerdöver, 30’a yakın ile giderek hizmet veriyor”

Kırşehir’de biçerdöverler davul zurna eşliğinde hasat için uğurlandı
Okunma Süresi: 2 dk

KIRŞEHİR (AA ) Kırşehir'den hububat hasadı için 30'a yakın kente giden biçerdöverler için uğurlama programı düzenlendi.

Hasat mevsimine hazırlanan ve Türk bayraklarıyla süslenen biçerdöverler, Kırşehir Ticaret Borsası bahçesinde toplandı.

Buradan konvoy eşliğinde KırşehirKayseri kara yolu yakınındaki Basın Anıtı önüne gelen biçerdöverleri, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar ile davul zurna ekipleri karşıladı.

Kortejde biçerdöver kullanan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, burada yaptığı konuşmada, şenlik havasında uğurlama töreni düzenlediklerini söyledi.

Kırşehir'in biçerdöver sektöründe çok önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Buhara, "Binden fazla biçerdöver, 30'a yakın ile giderek hizmet veriyor. Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Şanlıurfa, Mardin, Hatay’dan başlamak üzere memleketin birçok yöresinde yaklaşık 3 ayı aşkın süre hasat yapıyorlar. Hasadın verimliliğini arttırmak, tane kaybını en aza indirmek için de usta ellere ihtiyaç var. Bizi bu sektörde marka şehir haline getiren esnaflarımıza Kırşehir adına teşekkür ediyorum." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdöver esnafının tarımın hasada dönüştürülmesinde olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

Biçerdöver sahibi Mehmet Yüksel de hasada Hatay Kırıkhan'dan başlayacaklarını anlatarak, "Oradan Kahramanmaraş'a, Konya ve Sivas'a gideceğiz. Sonra da mısır hasadı için bir kez daha gideceğiz. Birinci aya kadar sezonumuz sürer. Tırlarla karadan yolculuğumuz başladı. Şimdiye kadar böyle bir etkinlik yoktu, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mustafa Tekin, hasat sezonunun kazasız tamamlanması, bol ve bereketli olması için dua etti.

Ön taraflarında Ahi Evran Veli ile Neşet Ertaş'ın sözlerinin de asılı olduğu biçerdöverler, davul zurna eşliğinde Kırşehir'den uğurlandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız