İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2055 %0.06
55,1782 %-0.43
6.541,50 %-0.64
84.243,98 %-1.47
Muhalif. Kırgızistan’da ”Aytmatov ve Tiyatro” temasıyla 6. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Kırgızistan’da ”Aytmatov ve Tiyatro” temasıyla 6. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Kırgızistan’da ”Aytmatov ve Tiyatro” temasıyla 6. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı
Okunma Süresi: 1 dk

BİŞKEK (AA) Kırgızistan'da, 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali'nin bu yılki teması "Aytmatov ve Tiyatro" oldu.

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığının ev sahipliğinde 712 Aralık tarihlerinde düzenlenen festival, merhum Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un doğumunun 95'inci yıl dönümüne ithaf edildi.

Başkent Bişkek'teki Toktobolot Abdumomunov Kırgızistan Milli Akademik Drama Tiyatrosu'nda, festivalin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Altınbek Maksutov, konuşmasında, festival ile tiyatro sanatının en iyi örneklerini kamuoyuna tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Maksutov, bu yıl Aytmatov'a ithaf edilen festival ile ünlü yazarın isminin anılacağını ve eserlerinin tanıtılacağını kaydetti.

Konuşmalarının ardından tiyatro oyunlarını değerlendirecek jüri başkanı ve üyeleri tanıtıldı.

Açılışa Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Rusya ve Azerbaycan'dan oyuncular ve yönetmenlerin yanı sıra çok sayıda tiyatrosever katıldı.

Festivalde, Aytmatov'un eserlerinden esinlenerek hazırlanan 15 tiyatro gösterisi jüri ve seyircinin izlenimine sunulacak.

Kırgızistan Milli Akademik Drama Tiyatrosu'nun "Asırlık Bir Gün" adlı oyunuyla başlayan festival, Aytmatov'un doğumunun kutlanacağı 12 Aralık'ta kapanış ve ödül törenleri ile sona erecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız