İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.850,01 %0.16
Muhalif. Kazakistan ile Gürcistan başbakanları ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğini görüştü

Kazakistan ile Gürcistan başbakanları ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğini görüştü

Kazakistan ile Gürcistan başbakanları ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğini görüştü
Okunma Süresi: 2 dk

ASTANA (AA) Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov ile Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ticaret, ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğine dair konuları ele aldı.

Kazakistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, temaslarda bulunmak üzere Kazakistan'ın Almatı kentinde bulunan Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, Başbakan İsmailov ile bir araya geldi.

Taraflar görüşmede ticaret, ulaşım ve lojistik alanlarındaki işbirliğine dair kilit konuları ele aldı.

İsmailov, Gürcistan'ın Güney Kafkasya'daki önemli ve güvenilir ortakları olduğunu ve bu yılın ilk yarısında ikili ticaret hacminin yüzde 30 artarak 190 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

İkili ilişkilerde transit ve ulaştırma alanındaki işbirliğinin giderek önem kazandığını kaydeden İsmailov, "Trans Hazar Uluslararası Ulaşım Güzergahının geliştirilmesi için ülkelerimiz arasındaki ortaklık hızla güçleniyor. Bu yılın 6 ayında, Orta Koridor üzerinden geçen yük hacmi yüzde 77 artarak 1,3 milyon ton oldu." dedi.

İsmailov, bu konuda ve genel olarak her alanda KazakGürcü ortaklığını geliştirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Garibaşvili de tüm ikili işbirliği yelpazesinde Kazakistan ile etkili işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını teyit etti.

Orta Koridoru geliştirmeye yönelik Çin hükümeti ile de görüştüklerini belirten Garibaşvili, "Daha önce bu alanda ilgili yol haritası imzalandı. Kazakistan ile işbirliğimizin etkili olmaya devam edeceğine inanıyorum." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız