İstanbul
Az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.126,25 %0.12
Muhalif. Kastamonu’da düzenlenen Türk Dünyası Günleri’nde okçuluk eğitimi veriliyor

Kastamonu’da düzenlenen Türk Dünyası Günleri’nde okçuluk eğitimi veriliyor

Kastamonu’da düzenlenen Türk Dünyası Günleri’nde okçuluk eğitimi veriliyor
Okunma Süresi: 1 dk

KASTAMONU (AA) Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Dünyası Günleri kapsamında katılımcılara okçuluk eğitimi veriliyor.

Türk kültürünün çeşitli etkinliklerle yansıtılması amaçlanan programlarda, vatandaşlara okçuluk deneyimi de yaşatılıyor.

23 Ağustos Ortaokulu'nun arkasında bulunan arazide Hüma Hatun Kız Anadolu Lisesi ve Kastamonu İmam Hatip Lisesinden 22 öğrenci okçuluk gösterisi yaptı. Gösterinin ardından etkinliğe katılanlara eğitim verildi.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Ercan Varol, AA muhabirine, ecdat sporu olan okçuluğu vatandaşlara öğrettiklerini söyledi.

Konuklara yaş fark etmeksizin ok atma deneyimi yaşattıklarını belirten Varol, "Buraya gelen 89 yaşındaki çocuklarımızdan 70 yaşının üzerindeki vatandaşları ayırmaksızın yardımcı oluyoruz. Geleneksel Türk okçuluğuyla ilgili ok, yay tanıtımını yapıyoruz." dedi.

Çocuğuyla etkinliğe katılan Şerife Uzunoğlu, ilk defa ok attığını dile getirerek, "Çok heyecanlı ve çok güzel bir deneyimdi. Kolum acıdı ama çok güzel bir duyguydu. Herkese tavsiye ederim." ifadesini kullandı.

Ailesiyle etkinliğe katılan Ömer Can Uzun da ok atarken çok heyecanlandığını, etkinliği çok beğendiğini kaydetti.

Türk Dünyası Günleri, 11 Haziran'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız