İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3988 %0.03
55,3431 %0.01
6.579,69 %-0.41
83.232,00 %-0.51
Muhalif. Karmod deprem bölgesine 3 bin konteyner gönderdi

Karmod deprem bölgesine 3 bin konteyner gönderdi

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya: ”Depremin ilk gününde aldığımız 24 saat çalışma kararımızı sürdürüyoruz”

Karmod deprem bölgesine 3 bin konteyner gönderdi
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Karmod, 3 bin konteyner evin üretimini tamamlayarak deprem bölgesine ulaştırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karmod tarafından deprem bölgesine gönderilen yapılar konteyner kentlerdeki yerlerine konularak afetzede vatandaşların kullanımına sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, sadece deprem bölgesine yönelik üretim yaptıklarını vurgulayarak, "Depremin ilk gününde aldığımız 24 saat çalışma kararımızı sürdürüyoruz. Bant hatlarımızda her 20 dakikada bir konteyner evin üretimi tamamlanıyor. Kullanıma hazır konteyner evler bir tıra 2 adet yüklenerek deprem bölgesine doğru yola çıkıyor." ifadelerini kullandı.

1+1 Deprem konteyneri bir ailenin en iyi ergonomide barınmasına özel tasarlandı

Karmod konteyner yapılarının yalıtımlı sandviç panel sistemle üretildiğinden iklimlendirme kolaylığı sağladığını belirten Çankaya, "Yeni nesil ürettiğimiz konteyner kaynaksız cıvata somunlu sisteme sahip. Duvar ve çatı sisteminde tamamen yalıtımlı sandviç paneller kullanılıyor.

Pencereleri PVC çift camlı. Kapısı yine yapıya özel tam kapama sağlayan panel kapı. Yapının ısıtması en az enerji harcayarak çok kolay yapılabiliyor. Sıcaklığı uzun süre muhafaza ediyor. Tam sızdırmaz çatı paneliyle yağmurdan, kardan etkilenmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya, devletin deprem bölgesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve küçük sanayi sitelerini yeniden faaliyete geçirmek için devreye aldığı Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği kapsamında da üretim yaptıklarını ifade ederek, deprem bölgesindeki işletmelerin işçilerinin barınması için satın alacakları her konteynere 30 bin TL üst limitle devlet desteği sağlandığını hatırlattı.

Afet sonrası ortaya çıkan barınma sorununu en kısa zamanda ve en iyi kullanım ergonomisinde karşılamak için tasarlanan deprem konteyneri 1+1 plana sahip. 21 metrekare büyüklükteki evde 2 odanın yanı sıra WC Duş bulunuyor. Odalardan birinde mutfak evyesi ve dolabı da kullanıma hazır montajlanmış durumda.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız