İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5602 %0.06
55,6240 %-0.16
6.666,83 %0.51
82.850,00 %1.34
Muhalif. Kamerun’da Türkiye Maarif Okulu öğrencisi ülke birincisi oldu

Kamerun’da Türkiye Maarif Okulu öğrencisi ülke birincisi oldu

Kamerun’da Türkiye Maarif Okulu öğrencisi ülke birincisi oldu
Okunma Süresi: 1 dk

YAOUNDE (AA) Kamerun'da Türkiye Maarif Vakfı (TMV) öğrencilerinden Amougoui Mbide Eliette Ciarap, ortaokul bitirme sınavında ülke birincisi oldu.

Ülke genelinde her sene yaklaşık 100 bin öğrencinin katıldığı ortaokul bitirme sınavında, bu sene TMV öğrencilerinden Amougoui Mbide Eliette Ciarap birinci, Steve Ryder Nana Fokou ise dördüncü oldu.

TMV’nın Kamerun’un başkenti Yaounde’de bulunan Nkolfoulou Koleji Müdürü Emrah Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede her geçen sene öğrenci sayısının ve başarılarının artığını belirterek geçen sene Kamerun üçüncüsü oldukları sınavda bu sene birinci ve dördüncünün TMV öğrencilerinden olduğunu anlattı.

Ortaokul bitirme sınavı 2022 birincisi Amougoui Mbide Eliette Ciarap, Maarif okulunun kendilerine sunduğu imkanlar sayesinde sınavda birinci olduğunu belirterek eğitimine Türkiye’de devam etmek istediğini aktardı.

Sınavda dördüncü olan Steve Ryder Nana Fokou ise Türkiye’de eğitimini tamamladıktan sonra Kamerun’a dönüp iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunmak istediğini belirtti.

FETÖ'nün yurt dışındaki faaliyetlerini engelleme çalışmaları kapsamında Kamerun’da 2018’de Türkiye Maarif Vakfına devredilen okullar, nitelikli insan kaynağı kapasitesinin geliştirilmesine katkı sunarken başarısıyla da Türkiye'nin gurur kaynağı oluyor.

Kamerun’da FETÖ'den devralınan 6 okul, altyapı ve teknolojisi yenilendikten sonra TMV bünyesinde hizmet veriyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız