İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3984 %0.03
55,3183 %-0.04
6.575,17 %-0.48
83.436,01 %0.25
Muhalif. Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklar bilim şenliğiyle moral buluyor

Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklar bilim şenliğiyle moral buluyor

Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklar bilim şenliğiyle moral buluyor
Okunma Süresi: 2 dk

KAHRAMANMARAŞ (AA) Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler, Kahramanmaraş'ta depremzede çocuklar için bilim şenliği organize ediyor.

Asrın felaketi olarak tanımlanan depremlerden etkilenen illerde, çocukların deprem nedeniyle yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olmak üzere harekete geçen Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK desteğiyle Ekinözü ilçesindeki Abdürrahim Karakoç İlkokulu bahçesine etkinlik çadırları kurarak bilim şenliği düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, AA muhabirine, ilçedeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı bilim şenliğinde çadırlara stant ve atölyeler kurulduğunu belirtti.

"Küçük Buluşlar Büyük Dünyalar Kahramanmaraş" adı verilen etkinlikte okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan 25 kişilik ekibin görev yaptığını dile getiren Uzantı, şunları kaydetti:

"Çocuklar, uzay atölyesiyle gezegenlerin dünyasına yolculuk yapıyor, planetaryumda eğlenceli vakit geçiriyor. 3D tasarım atölyesinde hayal güçlerini ve üç boyutlu düşünme becerilerini ortaya çıkarıyor. Mancınık yaparak STEAM çalışmalarında bulunuyor. Masal etkinlikleriyle psikososyal gelişimlerine katkı sağlıyor. Biyoplastik yapımı ile çevre bilinci oluşturup deney süreçlerini gerçekleştirerek küçük birer bilim adamı oluyorlar. Canlının en ufak yapıtaşı olan hücreyi mikroskoplarla inceleyerek mikroorganizma canlılarının dünyasına yolculuğa çıkıyor. Bu aynı zamanda bir eğitim faaliyetidir. Her yıl TÜBİTAK tarafından çağrıya çıkılan ve bizim de desteklenmeye hak kazandığımız TÜBİTAK 4007 kodlu proje çalışmasıdır."


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız