İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.079,03 %0.65
Muhalif. Kahramanmaraş’ta depremzede besicilere 152 Akkaraman koyunu dağıtıldı

Kahramanmaraş’ta depremzede besicilere 152 Akkaraman koyunu dağıtıldı

Kahramanmaraş’ta depremzede besicilere 152 Akkaraman koyunu dağıtıldı
Okunma Süresi: 1 dk

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinde hayvanları telef olan 12 besiciye 152 Akkaraman koyunu dağıtıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, Afşin Kapalı Hayvan Pazarı'nda düzenlenen törende, depremler nedeniyle yıkılan ağıl ve ahırlarda hayvanları telef olan besicilerin sıkıntılarının giderilmesi adına yapılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda 12 besiciye toplamda 152 koyun dağıttıklarını belirten Kayapınar, "İlçemizde hayvansal üretim alanında depremden etkilenen yetiştiricilerimize 300 adet hayvan barındırma çadırı, 14 bin metrekare alana yakın çadır brandası, 525 ton hayvan yemi dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca hayvan yetiştiricilerimize 16 milyon lira yem için nakdi yardım sağladık. Depremde yıkılan ve hasar alan ahır ve ağıllarda yaralı olarak çıkartılan hayvanlarımıza ücretsiz tedavi ve ilaç tedariki gibi birçok ihtiyaç konusunda Bakanlığımız ve il müdürlüğümüz imkanları ile yetiştiricilerimizin destekçisi olduk." diye konuştu.

Çalışmaların hayvan kayıt sistemi üzerinden yapıldığını aktaran Kayapınar, teslimatı yapılacak diğer küçükbaş hayvanları da tarımsal işletmelerden sağlayıp dağıtmaya devam edeceklerine belirtti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız