İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5293 %0.11
55,7939 %0.26
6.672,77 %0.57
82.260,40 %1.05
Muhalif. Kahramanmaraş’ta alıç fideleriyle arıcılıkta verimliliğinin artırılması hedefleniyor

Kahramanmaraş’ta alıç fideleriyle arıcılıkta verimliliğinin artırılması hedefleniyor

Kahramanmaraş’ta alıç fideleriyle arıcılıkta verimliliğinin artırılması hedefleniyor
Okunma Süresi: 2 dk

KAHRAMANMARAŞ (AA) Afşin Belediyesi tarafından oluşturulan lavanta tarlasında dikilen alıç fidanlarıyla arıcılıkta verimliliğin artırılması amaçlanıyor.

Afşin Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında oluşturulan lavanta tarlasında, arıların verimlerinin artırılması amacıyla Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nden temin edilen yaklaşık bin alıç fidanı toprakla buluşturuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gazetecilere, gerçekleştirilen faaliyet sayesinde arıların bir taraftan lavanta balı üretirken diğer yandan da alıç bitkisindeki polenlerden faydalanacağını söyledi.

Fidanların yetişmesiyle bölge halkının alıç meyvesi ihtiyacının da karşılanacağını aktaran Güven, şöyle konuştu:

"Afşin coğrafyası ve Binboğa Dağlarında, bağ ve bahçelerimizde sıkça bulunan doğal ağaçlarımızdan bir tanesi olan alıç fidanlarını lavanta tarlamıza uyguluyoruz. Bin alıç fidanımız lavanta tarlamızın bir cephesini kaplayacak. Arı evimizde bulunan arılarımız bir taraftan lavanta balı üretirken alıç bitkisinin polenlerinden de faydalanacaklar. Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım'ın önerileriyle bu faaliyeti gerçekleştirdik. Bu sayede Afşin'imiz alıç ormanına kavuşmuş olacak."

Güven, lavanta tarlasının diğer cephesine de badem fidanı dikimi yapılacağını berterek, uygulamanın arılar için faydalı olacağını düşüldüklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız