İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4078 %0.02
55,4111 %0.02
6.606,89 %0.00
83.380,85 %0.62
Muhalif. Kadir Gecesi’nde Hırkai Şerif’e ziyaretçi akını

Kadir Gecesi’nde Hırkai Şerif’e ziyaretçi akını

Kadir Gecesi’nde Hırkai Şerif’e ziyaretçi akını
Okunma Süresi: 1 dk

İSTANBUL(AA) Hz. Peygamberin vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırkai Şerif'e vatandaşlar Kadir Gecesi'nde yoğun ilgi gösterdi.

Kadir Gecesi münasebetiyle teravih namazından sonra Hırkai Şerif'i görmek için Fatih'teki Hırkai Şerif Camisi’ne gelen vatandaşlar, caminin dışından itibaren zabıtanın yerleştirdiği demir bariyerler arasında kuyruk oluşturdu.

Kadınlarla erkekler, ayrı kapıdan camiye girerken, engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler, ayrı giriş kapısından içeri girerek ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında salavat getiren bazı vatandaşlar, Hırkai Şerif, Sakalı Şerif, Veysel Karani'nin namaz takkesi ve kemerini görünce duygulu anlar yaşadı.

Hırkai Şerif'i görmek için gelen vatandaşlardan Mehmet Ali Çalık, "Çok mutluyuz Peygamber Efendimizin hırkasını görmek için geldik. Biraz da hüzünlüyüz. Kelimeler yetersiz." diye konuştu.

Teravih namazından sonra ziyarete açılan Hırkai Şerif, Kadir Gecesi dolayısıyla sahura kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız