İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3706 %0.13
55,3381 %0.50
6.612,05 %-0.02
83.227,07 %0.56
Muhalif. KKTC’de yaşayan Güney Koreli çiftten Türkiye’deki depremzedelere bağış

KKTC’de yaşayan Güney Koreli çiftten Türkiye’deki depremzedelere bağış

Bağışçı Mi Hyoun Kim: ”Bizim evimiz, yemeğimiz var ama depremzedelerin hiçbir şeyi yok”

KKTC’de yaşayan Güney Koreli çiftten Türkiye’deki depremzedelere bağış
Okunma Süresi: 2 dk

LEFKOŞA (AA) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşayan Güney Koreli Mi Hyoun Kim ile kocası Jae Kuoung Ryu, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'deki afetzedeler için ülkelerinde topladıkları nakdi yardımı Lefkoşa'daki Türk Büyükelçiliğine verdi.

KKTC'deki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) Türkçe eğitimi alan Mi Hyoun Kim ve eşi Jae Kuoung Ryu, Güney Kore'den topladıkları nakdi yardımı, Büyükelçiliğe giderek Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerdeki depremzedelere iletilmek üzere Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na teslim ettiler.

Büyükelçi Feyzioğlu, yardımlarından dolayı Güney Koreli çifte teşekkür mektubu verdi.

Depremzedelere yardımda bulunan Mi, burada yaptığı konuşmada, depremzedelere yardım için teşekküre gerek olmadığını belirterek, depremden hemen sonra eşi ile depremin etkilediği bölgede 20 gün çalışarak hijyen malzemesi dağıttıklarını ifade etti.

Depremzedelere yardımın, bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Mi, "Bizim evimiz, yemeğimiz var ama depremzedelerin hiçbir şeyi yok. Kalbim acıyor. Bizlere çocukken insanlara yardım edilmesi gerektiği öğretilmişti, bu yüzden yardımdan dolayı kimsenin bize teşekkür etmesine gerek yok." diye konuştu.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da Güney Koreli ailenin topladığı yardımların sembolik değerinin çok büyük olduğunu söyleyerek, aileye teşekkür etti.

Yunus Emre Enstitüsünün, dünyanın her yerinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin amacının kültür diplomasisi ve gönül köprüleri kurmak olduğuna dikkati çeken Feyzioğlu, "Bu köprünün kurulduğunu gördük. Tabii köprünün kurulabilmesi için tek ayak yetmez. Bizim tarafımızdan bu köprünün bir ayağı atılmıştır ama diğer taraftan o köprüyü sımsıkı tutacak ellere, yüreklere ihtiyaç vardır. Çok değerli Güney Koreli dostlarımız, misafirlerimiz, o sapasağlam kavrayışı gerçekleştirmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız