İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.057,03 %0.19
Muhalif. KAEÜ’de okul birincisi Ahilik Şedi kuşandı

KAEÜ’de okul birincisi Ahilik Şedi kuşandı

KAEÜ’de okul birincisi Ahilik Şedi kuşandı
Okunma Süresi: 2 dk

KIRŞEHİR (AA) Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde (KAEÜ) 3 bin 264 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Vali Hüdayar Mete Buhara, KAEÜ Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende, öğrencilerin hayatlarındaki en önemli anlarından birisinde onlara eşlik etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ahi kenti Kırşehir'de öğrencilerin Ahi Evranı Veli Hazretlerinin öğütlerine yakışır bir şekilde bilgi, akıl ve ahlakla çalışmayı öğrendiklerini vurgulayan Buhara, şöyle konuştu:

"Mezuniyetinizin, size yeni kapılar açmasını, fırsatlarla dolu yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Yaşam düz bir çizgi değildir. Hayatta zorluklar da olabilir, sıkıntılı dönemlerden de geçebiliriz. Ancak bununla birlikte umut da fırsatlar da var. Yaşamın kendisi bir mücadele alanıdır. Bu yolculukta yılmayacağız, yorulmayacağız. Bundan sonraki süreçte hayal ettiklerimizi gerçekleştirmek için cesaretimizi yitirmeden sadece hedeflerimize yoğunlaşacağız."

KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren öğrencilerini rahmetle andı.

Anadolu topraklarında yetişen gençlerin, Anadolu irfanıyla başarılı ve erdemli olması, işlerini Ahilik anlayışıyla yapmaları gerektiğini aktaran Karakaya, "Üniversiteyi fiziki olarak 5 kat büyüterek, 22'e yakın bina yapımı gerçekleştirdik. 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri içerisinde 5 yıllık 'Tam Kurumsal Akreditasyon' alan tek üniversite olma unvanına sahibiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verimlilik projesinde Türkiye ikinciliğini hak ettik. Üniversitemizdeki bölüm sayısı 100'ü geçti. Öğrenci çeşitliliğini artırarak, 60 farklı ülkeden 3 bin 200'ü aştı." diye konuştu.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da törende konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından mezun öğrenciler, "Ahilik Yemini" etti, üniversite birincisi tıp fakültesi öğrencisi Elif Beyza Tosun, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Ardından Rektör Karakaya ve temsili Ahilik ustaları tarafından Tosun'a şed kuşanması gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız