İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.631,59 %-0.65
Muhalif. Helva kültürü, gelecek kuşaklara ”Yöresel Helvalar” kitabıyla aktarılacak

Helva kültürü, gelecek kuşaklara ”Yöresel Helvalar” kitabıyla aktarılacak

Helva kültürü, gelecek kuşaklara ”Yöresel Helvalar” kitabıyla aktarılacak
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Ankara Olgunlaşma Enstitüsünce kültürel mirasın parçası olan geleneksel lezzetlerden helvanın gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hazırlanan "Yöresel Helvalar" kitabının tanıtımı yapıldı.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, helvayı kuşaklar arası bir yolculuğa çıkarmayı amaçlayan Enstitü yetkilileri, yöresel helvası bulunan bölgelerdeki kişilerle iletişime geçerek, helva tariflerini aldı.

Enstitünün Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesi'nde uygulanan tariflerle ortaya birbirinden lezzetli helvalar çıktı.

Yapılan bu araştırma ve uygulama sonucu, 37 helva örneğini içeren, Türkçe ve İngilizce olarak "Yöresel Helvalar" adında görsel kaynak kitap hazırlandı.

Kitabın tanıtımı için düzenlenen programa, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun eşi Nilüfer Karaismailoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in eşi Zekiye Bilgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin eşi Özlem Nebati, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eşi Hale Koca, AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Nur Özkaya, Danıştay Üyesi İbrahim Er'in eşi Zeynep Baran Er, Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz ve yabancı misyon eşleri katıldı.

Etkinlik kapsamında kurulan helva standında kapaklı bakır kaplarda helva ikram edildi.

Helva yapımının da gösterildiği etkinlikte, konuklara geleneksel Türk giyim ve el sanatlarını tanıtmak amacıyla mini defile yapıldı.

Etkinlik, Enstitüde üretilen "puşide" örtüsü kullanılarak, Osmanlı'dan günümüze kahve ikramı geleneğinin örneklerinin sunumuyla devam etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız