İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4078 %0.02
55,4111 %0.02
6.606,89 %0.00
83.380,85 %0.62
Muhalif. Hatay’da depremzede çocuklara bayram hediyesi üniversitelilerden

Hatay’da depremzede çocuklara bayram hediyesi üniversitelilerden

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan 65 öğrencinin el emeğiyle hazırladıkları bin oyuncak ve çeşitli hediyeler, Ramazan Bayramı öncesi çocuklara gönderildi Doç. Dr. Pelin Aksüt Arslan: ”Yapabileceğimiz ne varsa yapmak isteriz. Bu sadece küçük bir başlangıç”

Hatay’da depremzede çocuklara bayram hediyesi üniversitelilerden
Okunma Süresi: 3 dk

BOLU (AA) MEHMET EMİN GÜRBÜZ Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hataylı çocuklar için bayram hediyesi hazırladı.

BAİBÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. sınıfta okuyan 65 öğrenci, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Aksüt Arslan'ın "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında afetzede çocuklar için çalışma yaptı.

Yurdun dört bir yanından çevrim içi derslere katılan öğrenciler, Ramazan Bayramı dolayısıyla evlerinde hazırladıkları bin oyuncağı Bolu'ya yolladı. İş insanı Ayşe Aydın'ın işletmesinde toplanan bebekler, hayvan figürleri ve diğer oyuncaklar ile çeşitli hediye ve notlar, paketlenerek Hatay merkez ve Arsuz ilçesindeki çocuklara gönderildi.

"Orada yalınız değiller, biz hep varız"

Okul Öncesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arslan, AA muhabirine, deprem bölgesindeki çocuklar için oyuncak tasarlayıp, diktiklerini söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından kargo ve otobüslerle oyuncakların geldiğini anlatan Arslan, hediyelerin içerisine bayram şekeri koyup, not yazdıklarını da belirtti.

Arslan, çocukları çok sevdiklerini dile getirerek, "Orada yalnız değiller, biz hep varız. Ders kapsamında olsun olmasın. Yapabileceğimiz ne varsa yapmak isteriz. Bu sadece küçük bir başlangıç." dedi.

Bin oyuncak ürettiklerini, bunun yanı sıra toka ve topların bulunduğunu ifade eden Arslan, "Bayramlık kıyafetlerimiz var. Kenetlenmiş durumda öğrencilerimiz. Evlerde oyuncakları hazırlarken, anneleri bir yandan banyo lifi ördü. Bizim yapabildiğimiz çok küçük bir şey. Umarım mutlu olurlar. Onların mutlu olması geleceğimizin güzel geçmesi demektir." diye konuştu.

Arslan, eşinin ailesinin de Hatay Samandağ'da olduğuna değinerek, bölgedeki durumların iyiye gitmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını vurguladı.

Öğrencilerden Beyza Nur Bayraktar, her öğrencinin yaklaşık 15 oyuncak yaptığını söyledi.

Oyuncak üretirken atık ve geri dönüşüm malzemeleri de kullandıklarına dikkati çeken Bayraktar, çocuklar için ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hediyeler sürpriz doğum günleriyle dağıtılacak

İş insanı Ayşe Aydın ise kendisinin de 57 gündür Hatay'da yardım çalışmalarına katıldığını, zaman zaman Bolu'dan destek alarak tekrar bölgeye gittiğini anlattı.

Aydın, çadır kentlere ve köylere kıyafet ve erzak kolisi ulaştırdıklarını, bu gidişlerinde de biner lira yüklü market kartları götüreceklerini kaydetti.

Arslan'ın kendisine ulaşarak çocuklar için oyuncak yapmak istediklerini söylediğinde çok duygulandığını dile getiren Aydın, "Sizin emeğinizi görüyoruz, sürekli çocuklara bir şeyler yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Çok mutlu olduk." şeklinde konuştu.

Aydın, oyuncakları, çadır kentlerdeki çocuklara sürpriz doğum günü yaparak dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız