İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.030,00 %0.68
Muhalif. Hatay’da depremde yıkılan binada bulunamayan oğlundan 5 aydır gelecek iyi haberi bekliyor

Hatay’da depremde yıkılan binada bulunamayan oğlundan 5 aydır gelecek iyi haberi bekliyor

Anne Sema Güleç: ”5 aydan beri her gün oğlumu arıyorum. Her gün içimiz yanıyor. Oğlumun yaşadığına inanıyorum”

Hatay’da depremde yıkılan binada bulunamayan oğlundan 5 aydır gelecek iyi haberi bekliyor
Okunma Süresi: 2 dk

HATAY (AA) Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazında bulunamayan 24 yaşındaki mimar Mustafa Batuhan Güleç'in ailesi çocuklarından bir iz arıyor.

Mustafa Batuhan Güleç, 6 Şubat'taki depreme İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Güleryüz Apartmanın son katında yakalandı.

Arsuz ilçesinde yaşayan Güleç'in ailesi depremin hemen ardından çocuklarının yaşadığı binaya geldi.

Binanın yıkıldığını gören aile, umutla çocuklarının enkazdan çıkarılmasını bekledi. Ancak 8 gün süren aramakurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına rağmen Mustafa Batuhan Güleç'e ulaşılamadı.

Umutlarını yitirmeyen Güleç ailesi, depremde yıkılan binada bulunamayan oğullarından gelecek iyi haberi bekliyor.

"5 aydan beri her gün oğlumu arıyorum"

Üç çocuk annesi Sema Güleç, AA muhabirine 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra oğluna telefonla ulaşamadığını anlattı.

Hemen oğlunun yaşadığı binaya gittiğini ve yıkıldığını gördüğünü dile getiren anne Güleç, günlerce enkaz başında dua ederek evladından iyi bir haber almak için beklediğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarında oğluna ulaşılamadığını belirten anne Güleç, şöyle konuştu:

"O binadan 29 kişi vefat etmiş olarak çıktı. 11 kişi sağdı ama oğlum binadan çıkmadı. Oğlum son katta oturuyordu. Sonradan öğrendiğimize göre yan binadan oğlumun kaldığı binanın üzerine kayma olmuş. Oradan çıkarılıp ambulansla gönderildiği duyumunu aldık. Dokuzuncu günden sonra hastaneleri aramaya başladık. Türkiye genelindeki bütün hastanelere hemen hemen gittik. Oradan da bir sonuç elde edemedik. DNA eşleşmelerimiz de bitti ama eşleşme olmadı. Adana'da oğlumun görüldüğüne dair çok ihbar geldi ama hiçbir emareye rastlayamadık. 5 aydan beri her gün oğlumu arıyorum. Her gün içimiz yanıyor. Oğlumun yaşadığına inanıyorum."

"Devamlı oğlumun yolunu gözlüyorum"

Anne Güleç, çok zor günler geçirdiğini vurgulayarak, "Evden dışarıya çıkamıyorum. Sanki çıktığım an oğlum gelecek beni bulamayacak gibi hissediyorum. Gerçekten çok zor. Devamlı evin içinde gelmesini bekliyorum. Her isimsiz telefon çaldığında kalbim atıyor. Devamlı oğlumun yolunu gözlüyorum." diye konuştu.

Hatay'ın yanı sıra Adana, Gaziantep ve Ankara gibi illerde duvarlara oğlunun fotoğraflarını astıklarını, sosyal medyadan da paylaşım yaptıklarını belirten anne Güleç, onu görenlerin ve nerede olduğunu bilenlerin kendilerine veya güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız