İstanbul
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3734 %0.13
55,2744 %0.38
6.649,54 %0.55
84.088,00 %0.34
Muhalif. Hatay’da Mehmet Cemil Delioğlu Güreş Müzesi ziyarete açıldı

Hatay’da Mehmet Cemil Delioğlu Güreş Müzesi ziyarete açıldı

Hatay’da Mehmet Cemil Delioğlu Güreş Müzesi ziyarete açıldı
Okunma Süresi: 2 dk

HATAY (AA) Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Mehmet Cemil Delioğlu Güreş Müzesi törenle ziyarete açıldı.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Devrent Sosyal Tesisleri Aba Güreşi Alanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifalar diledi.

Depremde kardeşi ve kuzenini de kaybettiğini belirten Güvenç, kendisinin de depremzede olduğunu söyledi.

Hatay'ın deprem felaketinde en çok etkilenen il olduğunu ifade eden Güvenç, şöyle konuştu:

"Depremin üzerinden 3 ay gibi bir süre geçti. Dünya tarihinin görmediği bir afeti 11 ilimizde yaşadık. Depremin en çok vurduğu yer şüphe yok ki önce Hatay, sonra Kahramanmaraş ve Adıyaman. Gidenleri geri getirme şansımız yok. Allah'a şükür ki bu büyük felaket milletimizin ölmediğini, sivil toplumun ayakta olduğunu ve devletimizin çok büyük olduğunu bizlere gösterdi. Diğer yandan da normalleşme çabaları içerisindeyiz. İş yerlerimizi ayağa kaldırırken, geleneksel sporumuz ve diğer spor faaliyetlerini de unutmuyoruz"

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş de federasyon olarak deprem bölgelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deprem sonrası deprem bölgelerinde sahra mutfakları kurduklarını aktaran Türkiş, "6 Şubat tarihinde hepimizin yüreği burkuldu, üzüldük, yıkıldık. Federasyonumuzun yönetim kurulunda yer alan 5 arkadaşımız da deprem bölgesindeydi. Çoğuna ilk anda ulaşamadık. Ardından Yayladağı Belediye başkanından Yayladağı'nın emniyette olduğunun bilgisini alınca çok mutlu oldum. Geleneksel Güreşler Federasyonu olarak depremin dördüncü günü itibarıyla Kahramanmaraş'ta, beşinci günü itibarıyla da Hatay'da 10 bin kişilik sahra mutfağı oluşturduk. İhtiyaç devam ettiği sürece mutfaklarımızı hazır ettik." diye konuştu.

Türkiş, eserlerini kamuya kazandıran güreşçi Mehmet Cemil Delioğlu'na da teşekkür etti.

Yayladağı Belediyesi Başkanı Mehmet Yalçın ise Aba güreşini Avrupa'ya ve tüm dünyaya duyurmak için mücadele verdiklerini belirtti.

Elindeki materyalleri Mehmet Cemil Delioğlu Güreş Müzesi'ne bağışlayan güreşçi Mehmet Cemil Delioğlu, en mutlu gününü yaşadığını söyledi.

Müzede 150 ve 200 yıllık eserlerin yer aldığına değinen Delioğlu, artık eserlerinin tüm Türkiye'ye ait olduğunu kaydetti.

Törene, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, Antakya Belediyesi Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, güreşçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız