İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4248 %0.03
55,6476 %0.83
6.581,94 %0.94
81.287,54 %-2.49
Muhalif. Hatay’da 80 yıllık zeytin ağacı depremde ikiye bölündü

Hatay’da 80 yıllık zeytin ağacı depremde ikiye bölündü

Samandağ ilçesinde, bahçedeki yarıkla bölünen zeytin ağacının iki parçası, birbirinden 15 metre uzaklaştı Devasa yarıkların görüldüğü Çubukçu Mahallesi’nin Muhtarı Mustafa Gündoğan: ”Yaşım 50, böyle bir şey görmedim”

Hatay’da 80 yıllık zeytin ağacı depremde ikiye bölündü
Okunma Süresi: 2 dk

HATAY (AA) Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde, Samandağ ilçesindeki 80 yıllık zeytin ağacı ikiye ayrıldı.

Depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Samandağ'ın Çubukçu Mahallesi'ndeki 5 dönümlük zeytinlikte de devasa yarık oluştu.

Bahçedeki yarıkla kökünden bölünen 80 yıllık zeytin ağacının iki parçası, birbirinden yaklaşık 15 metre ayrıldı.

Yer altındaki su borusu 10 metre gerilmiş

Mahalle muhtarı Mustafa Gündoğan, AA muhabirine, tarımla uğraşın olduğu mahallede zeytinlikte meydana gelen yarıkları gördüğünde şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Depremin ardından ailesini evden çıkardığını anlatan Gündoğan, "Bu zeytin ağacımızı doğal afet bu şekle getirdi." dedi.

Neye uğradıklarını şaşırdıklarını aktaran Gündoğan, "İki gün sonra burayı gördük. Vatandaş buraya geldiğinde, 'Muhtar böyle bir şey olmuş?' dedi. Burayı da böyle görünce hayretler içinde kaldım. Gürültü oldu, 'güm' diye bir ses geldi. Buradan geçen su borusu nasıl o hale geldi, onu da anlamıyorum. Rahat 10 metre gerilmiş." ifadelerini kullandı.

Gündoğan, bölgeye gelen ilgili bakanlıktan yetkililerin incelemelerde bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 10 metre civarında kaymalar var. Bir doğal afet, depremlerden kaynaklanan, fay hatlarının kırılmasından kaynaklanıyor. Burada tarımın yapılması için bir çaresini bulacağız. Gelenler oluyor. Bu ağacın ana gövdesi burada, diğer yarısı öbür tarafa doğru kaymış. Yaşım 50, böyle bir şey görmedim. Tarlanın sahiplerini ve bu ağaçların tarihini bilirim. İkiye bölünen ağacın yaşı 80'den fazladır."

"Yaşım 70'e geldi daha önce böyle bir şey görmedim"

Mahallede ikiye bölünen ağacı görmek için gelen 70 yaşındaki Ümmühan Gündoğan da gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Depremlerin ardından mahallesinde anlatılanları görmek için geldiğini belirten Gündoğan, "Böyle bir şey görmedim. Deprem olunca ev sallanmaya, toprak kaymaya başladı. Buradaki gördüklerim çok korkunç. İlk gördüğümde korkumdan yatamadım. Yaşım 70'e geldi daha önce böyle bir şey görmedim." diye konuştu.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız