İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2189 %0.03
55,3735 %0.42
6.542,43 %0.61
81.880,01 %-2.01
Muhalif. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Amik Ovası’nda pamuk hasadına katıldı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Amik Ovası’nda pamuk hasadına katıldı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Amik Ovası’nda pamuk hasadına katıldı
Okunma Süresi: 1 dk

HATAY (AA) Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Amik Ovası'nda pamuk hasadı gerçekleştirdi.

Masatlı, Antakya ilçesi Melekli Mahallesi'nde düzenlenen programda Türkiye'de Hatay'ın pamuk üretiminde 4. sırada olduğunu söyledi.

Hatay'da pamuk üretiminin daha çok Antakya, Reyhanlı, Kumlu ve Altınözü ilçelerinde yapıldığını belirten Masatlı, " Geçen yıl 460 bin dekar alanda yaklaşık olarak 240 bin ton biz pamuk elde etmişiz. İnşallah bu sene rekoltelerimizin daha yüksek olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Masatlı, tarihin en büyük felaketini görmüş bir ilde çiftçilerin ayakta tutunmaya çalıştıklarının farkında olduklarını kaydetti.

Devletin çiftçilere elinden gelen desteği vermeye çaba gösterdiğini ifade eden Vali Masatlı şöyle konuştu:

"Rekoltelerimizin yükselmesinin belki en önemli hususlarından bir tanesi sertifikalı tohumun kullanılmasıdır. Hem birim alanda verimin yükselmesi hem de zararlarla karşı mücadelede sertifikalı tohum önemli. O bakımdan sizler bu toprağı işledikçe elimizden geldiği kadar sizlere destek olmaya gayret edeceğiz. İnşallah Hatay'ımızda özlediğimiz, beklediğimiz, umduğumuz ürünleri, rekolteleri hep beraber yakalayacağız."

Konuşmaların ardından Vali Masatlı biçerdöveri kullanarak Amik Ovası'nda pamuk hasat etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız