İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.527,36 %-0.06
Muhalif. Hartum Uluslararası Mobil Film Festivali sona erdi

Hartum Uluslararası Mobil Film Festivali sona erdi

Hartum Uluslararası Mobil Film Festivali sona erdi
Okunma Süresi: 1 dk

HARTUM (AA) Sudan'ın başkenti Hartum'da onlarca ülkeden binin üzerinde kısa filmin katıldığı Hartum Uluslararası Mobil Film Festivali sona erdi.

Sudan, Mısır, Libya, Moritanya, Lübnan, Irak ve Filistin gibi ülkelerden festivale katılan gençlerden dereceye girenlere 20 bin doları aşkın para ödülü verildi.

Sudan Kültür ve Enformasyon Bakanı Graham Abdülkadir, festivalde 10’un üzerinde Arap ve Afrika ülkesinden filmin sinemaseverlerin karşısına çıktığını söyledi.

Cep telefonları aracılığıyla dizi, film, belgesel ve haber üretilmesinin gençlerin özlemlerini ve gelecek vizyonlarını gerçekleştirmeleri için önemli bir başlangıç noktası olduğuna dikkati çeken Abdülkadir, "Bu festival, gençlerin deneyimlerinin tüm dünyaya aktarılması hedefine katkı sağlıyor." dedi.

Çağrı filminde Bilali Habeşi rolünü canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmed Salim de festivalin kapanış töreninde AA muhabirine, festivali çok beğendiğini belirterek, "Şüphesiz, bu gençler için büyük bir gelecek ve umut var." ifadesini kullandı.

10 Eylül'de başvuruların başladığı festivalde belgesel, fotoğraf, dram ve haber kategorisinde yapımlar yarıştı.

Festivalde, İsrail askerlerinin, 11 Mayıs’ta işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Al Jazeera televizyonunun Filistinli muhabiri Şirin Ebu Akile için de haber kategorisinde özel ödül verildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız