İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3555 %0.18
55,3809 %-0.06
6.585,27 %0.60
81.722,00 %-1.98
Muhalif. GÜNCELLEME Eskişehir’deki trafik kazasında Afyonkarahisar AFAD yetkilisi hayatını kaybetti

GÜNCELLEME Eskişehir’deki trafik kazasında Afyonkarahisar AFAD yetkilisi hayatını kaybetti

AFYONKARAHİSAR’DA CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİĞİ BİLGİSİ EKLENDİ

GÜNCELLEME  Eskişehir’deki trafik kazasında Afyonkarahisar AFAD yetkilisi hayatını kaybetti
Okunma Süresi: 2 dk

ESKİŞEHİR (AA) Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mustafa Eser yaşamını yitirdi.

Samet Kozan idaresindeki 03 BE 594 plakalı resmi AFAD aracı, SivrihisarAfyonkarahisar kara yolunun 14. kilometresinde Ziya Demirbaş'ın kullandığı 06 PFV 07 plakalı kamyonla çarpıştı.

AFAD aracındaki Mustafa Eser (42), kaza yerinde hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü Demirbaş ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Hayatını kaybeden Mustafa Eser'in cenazesi, yapılan incelemenin ardından görev yaptığı Afyonkarahisar'a götürüldü. Eser için AFAD Afyonkarahisar İl Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene katılan AFAD Başkanı Okay Memiş, Türkiye'de afetlerin eksik olmadığını söyledi.

Bizzat kendisinin AFAD Başkanı olarak çok riskli olaylara müdahale ettiğini aktaran Memiş, "Çok üzgünüz. Ateş düştüğü yeri yakıyor." dedi.

Memiş, kaza haberini alır almaz alarma geçtiklerini ancak Eser'in olay yerinde hayatını kaybettiğini öğrendiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İsmi telaffuz edilir edilmez 7 bin kişilik AFAD ailesinde çok büyük bir hüzün olduğunu gördük. Mustafa kendisini o kadar sevdirmiş ki, herkes beni aradı ve üzüntüsünü dile getirdi. Kendisi bir çok hayatı kurtarıp, olaya müdahale etti, buradaki arkadaşları gibi. Yani hayat kurtaran AFAD'ın arama kurtarma ekipleri kendini ispat etmiş ve dünya çapında olaylara müdahale etmiştir. Bu olaylara müdahale ederken hayatlarını hiçe sayan kardeşlerimizdir, Allah hepsinden razı olsun."

İl Müftüsü Sinan Kazancı'nın yaptığı duanın ardından Eser'in cenazesi, defnedileceği memleketi İzmir'e gönderildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız