İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1450 %0.08
55,3231 %-0.11
6.592,17 %-0.01
84.782,00 %1.34
Muhalif. GineBissau’nun, Özgürlük Filosu’ndaki yardım gemilerinden bayrağını çekmesi protesto edildi

GineBissau’nun, Özgürlük Filosu’ndaki yardım gemilerinden bayrağını çekmesi protesto edildi

GineBissau’nun, Özgürlük Filosu’ndaki yardım gemilerinden bayrağını çekmesi protesto edildi
Okunma Süresi: 1 dk

İSTANBUL (AA) Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze'ye insani yardım götürecek gemilerinden bayrağını çektiği gerekçesiyle GineBissau'yu protesto etti.

Sultanahmet Meydanı'nda Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu'nca düzenlenen protestoda, İsrail aleyhine sloganlar atan grup, "Sivillere ateşi durdur", "Özgür Filistin" yazılı dövizler açtı.

Filistin bayrağının 1967'de yasaklanmasına da atıfta bulunan protestocular, dönemin simgesi haline gelen karpuz dilimleriyle yürüyüş yaptı.

Grup adına gazetecilere açıklamada bulunan Marry Ann Wright, Özgürlük Filosu'nun 4 gemisinden ikisinin bayrak ülkesi olan GineBissau'nun bayrağını gemilerden geri çektiğini söyledi.

Bayrak çekilen gemilerden birinin 5 bin tondan fazla yardım yüklü olduğunu vurgulayan Wright, GineBissau'nun bu kararıyla, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere yönelik yasa dışı abluka ve soykırım suçlarına yardımcı olduğunu öne sürdü.

Wright, yaşanacak olumsuzluklara rağmen Gazze halkına ulaşmakta kararlı olduklarını vurgulayarak, İsrail'in Filistinlilere hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları yardımı vermeyi reddetme konusunda ne kadar ileri gideceğini dünyaya gösterdiklerini kaydetti.

Açıklama sonrası grup, yürüyüş yaparak dağıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız