İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5293 %0.11
55,7939 %0.26
6.672,77 %0.57
82.260,40 %1.05
Muhalif. Geleceğin şampiyonları başkentte yetişiyor

Geleceğin şampiyonları başkentte yetişiyor

ASKİ Spor Kulübünün, Türk sporuna yeni şampiyonlar kazandırmak için başlattığı ”300 Çocuk 300 Sporcu” projesine başkentliler yoğun ilgi gösteriyor ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar: ”Projeye 300 çocukla başlamıştık, şu an 4 bin 800 çocuğumuz var. Branş sayısını 9’dan 13’e çıkardık” ”Sporda zaten başarılıyız. Rol model, şampiyon sporcular çıkardık. ’300 Çocuk 300 Sporcu’ projesiyle yeni Tahalar, Rızalar çıkarmak istiyoruz”

Geleceğin şampiyonları başkentte yetişiyor
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) HALİL İBRAHİM AVŞAR Ankara Büyükşehir Belediyesinin çocukların spora teşvik edilmesi için ASKİ Spor Kulübü ile hayata geçirdiği "300 Çocuk 300 Sporcu" projesi yoğun ilgi görüyor.

Ücretsiz verilen eğitimlerle çocuklar; güreş, yağlı güreş, cimnastik, tekvando, karate, judo, boks, kick boks, halter, yüzme, badminton, tenis ve masa tenisi branşlarında alanında uzman antrenörler eşliğinde antrenman yapıyor.

ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, Rıza KayaalpTaha Akgül Spor Kompleksi'nde, "300 Çocuk 300 Sporcu" projesine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Projeye yoğun katılım olduğunu vurgulayan Çakmar, "Projeye 300 çocukla başlamıştık, şu an 4 bin 800 çocuğumuz var. Branş sayısını 9'dan 13'e çıkardık." dedi.

Çakmar, şampiyon güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in ASKİ Spor Kulübü bünyesinde yer aldığını hatırlatarak, "Sporda zaten başarılıyız. Rol model, şampiyon sporcular çıkardık. '300 Çocuk 300 Sporcu' projesiyle yeni Tahalar, Rızalar çıkarmak istiyoruz." diye konuştu.

Sadece spor odaklı düşünmediklerinin altını çizen Çakmar, ülkeye faydalı, kendini geliştirmiş iyi bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Projeye destekleri için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür eden Çakmar, şöyle devam etti:

"Çocuklarımıza ücretsiz eğitim veriyoruz. ARGE birimimiz var, burada özellikle hocalarımız saha taraması yaptı. Nokta atışı yaptık. Çocukları yeteneklerine göre branşlara yönlendirdik. Hiçbir şeyi tesadüfen yapmadık. O yüzden inanıyorum ki bu çocukların arasından nice Tahalar, Rızalar yetişecektir. Özellikle güreşte 200 çocukla başlamıştık, şu an 800 çocuğumuz var. Taha ve Rıza'nın başarıları sayesinde güreş branşı bu kadar ilgi görüyor. Eğitimlerimizde çocuklarımızın spor yapmaktan duyduğu mutluluğu görebiliyoruz. Başarılı sporcuların yanı sıra sağlıklı, mutlu, huzurlu bir nesil yetiştirmek istiyoruz."

Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in de zaman zaman projeye katılan çocuklarla bir araya geldiğini dile getiren Çakmar, "Çocuklar şampiyon ağabeyleriyle buluşuyor, fotoğraf çektiriyor. Gerçekten çocukların yüzünde sevinci görüyoruz. Taha ve Rıza gerçekten çok üst düzey başarılar elde ettiği için sadece güreşte değil, diğer branşlarda da aileler iki şampiyonumuzla bir araya gelmek istiyor. Gençlerin içerisinden inşallah rol model olacak, sayısız şampiyonluklar elde edip efsaneleşecek isimler çıkarmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


"Bütün branşlarda lokomotif olmak istiyoruz"


Güreşte hem erkekler serbest stil hem de grekoromende ASKİ Spor Kulübünün Türkiye şampiyonu olduğuna dikkati çeken Abdullah Çakmar, şunları kaydetti:

"Güreşte zaten lokomotifiz. Bütün spor branşlarının lokomotifi olmak istiyoruz. Genç haltercimiz Yusuf Fehmi Genç, silkmede dünya şampiyonu olarak önemli bir başarı elde etti. Bizim amacımız sadece güreşte değil, diğer branşlarda da efsaneleşmiş, rol model olmuş sporcular yetiştirmek. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Burada büyük bir hizmet veriliyor. İyi bir ekibe sahibiz. Güreşte olimpiyat şampiyonu çıkardık. Bütün hocalarımız geliyor, burada çocuklarımızı çalıştırıyor. Bu çok önemli. Burada sıfır hatayla gitmek istiyoruz. Rol model sporcular çıkardığımız için ASKİ Spor marka değeri oldu. Madem çıtayı yükselttik, bu gençlerimizin içerisinden yine aynı şekilde şampiyonlar yetiştirip, başkentimize, ülkemize hizmet etmek istiyoruz."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız