İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.127,47 %-0.55
Muhalif. Gaziantep’teki 800 okula spor malzemesi dağıtıldı

Gaziantep’teki 800 okula spor malzemesi dağıtıldı

Gaziantep’teki 800 okula spor malzemesi dağıtıldı
Okunma Süresi: 2 dk

GAZİANTEP (AA) Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince 9 ilçedeki 800 okula spor malzemesi desteği verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 800 okula 28 kalem spor malzemesi desteği için Kamil Ocak Spor Lisesi'nde tören düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Valisi Davut Gül, herkesin ortak kanaatinin çocukların spor yapması olduğunu ifade etti.

Tesisleşmeye önem verdiklerini aktaran Vali Gül, şunları kaydetti:

"Son 45 yıl içerisinde ilave tesis sayısı yaklaşık 100 civarında. Gaziantep modeliyle birlikte, iş yapma modeliyle, aynı yere kürek çekerek şehrimizin kolay spora, spor salonlarına erişebilmesi için tesisler tamamlandı. Gaziantep okul spor kulüpleri sayısı itibarıyla Türkiye'de bir numara. Bugün de Büyükşehir Belediyemizle birlikte malzeme dağıtıyoruz. Bugün bu malzemelerin güncel bedeli 15 milyon liranın üzerinde. Özetle spor yapmanın önünde hiçbir engel yok. Tesis anlamında engel yok. Kulüp anlamında engel yok. Hocalarımız anlamında engel yok. Sporcu anlamında engel yok. Malzeme anlamında engel yok."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "yok" denilen günlerin geride kaldığını, şu an her imkanın olduğunu belirtti.

Öğrencilere "ne olmak istediğinizi kendinize sorarak hedefinize başlayın" tavsiyesinde bulunan Şahin, "Topum yok oynayamıyorum, minderim yok çalışamıyorum, tesisim yok yapamıyorum, açık kapalı spor alanlarım yok' dediğiniz günler geride kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki 'spor ne korkmak ne üzülmektir. Spor ne kaybetme üzüntüsü ne kazanma sevincidir. Spor, özgüvendir.' Özgüvenle geliyoruz. Biz lojistikçiyiz. Ne eksikse biz onu tamamlıyoruz. Siz başaracaksınız." değerlendirmesinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de verilen destekler sayesinde 500'e yakın spor kulübü kurulduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı.



Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız