İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0370 %0.04
55,4512 %-0.21
6.572,56 %0.32
84.060,01 %0.58
Muhalif. Gazi Üniversitesi’nde ”Kuzey Kafkas Dilleri Sempozyumu” düzenlendi

Gazi Üniversitesi’nde ”Kuzey Kafkas Dilleri Sempozyumu” düzenlendi

Gazi Üniversitesi’nde ”Kuzey Kafkas Dilleri Sempozyumu” düzenlendi
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Gazi Üniversitesi'nde, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle Dağıstanlılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Kuzey Kafkas Dilleri Sempozyumu" düzenlendi.

"Türkiye ve Kuzey Kafkasya Kültür Buluşmaları" kapsamında düzenlenen sempozyuma YTB Başkan Yardımcısı Murat Kazancı, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Dağıstan Cumhuriyeti Milletvekili Hacı Murat Magomedov, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Eler, Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Fatin Dağçınar, Dağıstanlılar Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Yaşar Öz ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan YTB Başkan Yardımcısı Kazancı, sempozyumda sunulan bilgilerin Kuzey Kafkasya halkları için önemli olduğunu vurguladı.

Kültür aktarımının dil vasıtası ile olduğunu kaydeden Kazancı, dilin, bireysel ve toplumsal iletişimin en önemli aracı olduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gelişli de dillerin, ortak tarih ve kültürün bir yansıması olarak önemli olduğunu ve programın, ortak değerlerin pekiştirilmesi için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtti.

Sempozyumun Türkiye ile Kuzey Kafkas toplumları arasındaki derin tarihi ve kültürel bağları daha da güçlendirmeyi amaçladığını aktaran Gelişli, "Sunumlar ve tartışmalar hem bilim dünyamıza hem de toplumlarımıza yeni perspektifler sunacak ve ortak değerlerimizi daha iyi anlamamızı sağlayacak." dedi.

Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dağçınar, dilin bir milleti millet yapan en önemli unsur olduğunu ve milletlerin dillerine sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Dağıstanlılar Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Öz, Türkiye ile Kuzey Kafkasya halkları arasındaki ilişkileri artırmak istediklerini dile getirdi.

Dağıstan Cumhuriyeti Milletvekili Magomedov ise insanların ana dilini konuşmasının önemini vurgulayarak, Dağıstan bölgesinde çok farklı dillerin konuşulduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız