İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.725,95 %-0.67
Muhalif. Fas’ın Ankara Büyükelçisi Lazreq, AA’nın ”Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

Fas’ın Ankara Büyükelçisi Lazreq, AA’nın ”Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

Fas’ın Ankara Büyükelçisi Lazreq, AA’nın ”Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) Fas'ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Ali Lazreq, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Lazreq, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında yıl boyunca çektiği fotoğrafları inceleyerek "haber", "çevre ve yaşam" ile "spor" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

Oylamada yer alan tüm fotoğrafları "harika" olarak niteleyen Lazreq, hepsinin profesyonel foto muhabirleri tarafından çekildiğini söyledi.

Lazreq, "Fotoğraflar bu yıl içinde meydana gelen tüm olayların bir özetini veriyor. Ne yazık ki çok üzücü olaylar gördük. Bu fotoğraflar, savaş ve çatışmanın resmini gösteriyor Bunların hepsi bizi etkiliyor." dedi.

Haber kategorisinde Murat Şengül tarafından İstanbul İstiklal Caddesi'nde düzenlenen saldırının ardından çekilen "Yolumuz bir" fotoğrafına oy veren Lazreq, bu fotoğrafın dikkatini çektiğini vurguladı.

Lazreq, fotoğrafta İstiklal Caddesi'nin Türk bayraklarıyla dolu ve her zamanki gibi kalabalık olduğunu belirterek, "Nihayetinde (fotoğraf), özgürlüğün ve yaşamın her zaman galip geldiğini gösteriyor. Yayalarla dolu gerçekten güzel bir cadde ve bu bizim terörden korkmadığımızı gösteriyor. Bu vesileyle, bu üzücü saldırının ardından Türk halkına ve hükümetine desteğimi yineliyorum." değerlendirmesini yaptı.

Faslı futbolcuların Dünya Kupası'ndaki sevincini seçti

Büyükelçi Lazreq, "spor" kategorisinde de seçimini 2022 FIFA Dünya Kupası'nda penaltı atışları sonrası maçı kazanarak çeyrek finale yükselen Faslı oyuncuların sevincini yansıtan, Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Şükür secdesi" fotoğrafından yana kullandı.

Bu kategorideki fotoğrafların hepsinin muhteşem olduğunu, insanlık için değerli olan birçok ilke ve değeri yansıttığını kaydeden Lazreq, "Ben de kalbi ve aklı seçtim." dedi.

Lazreq, fotoğrafın "İspanya'ya karşı kazandıkları zaferi özel bir şekilde kutlayan Fas milli takımının fotoğrafı" olduğunu aktararak, "(Fotoğraf) Takımın arkasındaki gücü gösteriyor. Fas milli takımının Dünya Kupası sırasındaki güzel yolculuğunu da gösteriyor. Bu, uzun yıllar süren sıkı çalışmanın sonucu." ifadesini kullandı.

Kutlamanın özel bir şekilde yapıldığını vurgulayan Lazreq, "Bu, galibiyetten sonra yapılan secdeyi gösteriyor. Bununla, bu oyunu kazanmaya yardım ettiği için Allah'a şükrediyoruz ve bu, oyuncuların büyük bir inanca sahip olduğunu gösteriyor. Fas milli takımının bu Dünya Kupası'nda gösterdiği üç değer kader, vatan sevgisi ve aile değerleridir. Fas Krallığı'nın bir elçisi olarak bu yıl AA'nın oylamaya seçtiği fotoğraflar arasında bu fotoğrafı görmekten büyük mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Fotoğraf "ölümle çevrili yaşamı" yaşamı gösteriyor

Lazreq, "çevreyaşam" kategorisinde ise Aytaç Ünal'ın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de çektiği "Ölüm kalım anı" fotoğrafını seçti.

Hayata, yaşama, barışa ve özgürlüğe inandığını dile getiren Lazreq, bu fotoğrafın "ölümle çevrili yaşamı" gösterdiğini ve insanlığı "iyimser kalmaya" ittiğini söyledi.

Lazreq, çevre sorunlarına ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla oylama sayfasına eklenen link üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün "Türkiye Yüzyılı'na Nefes" ağaçlandırma kampanyasına katılarak bir fidan sahiplendi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız