İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5602 %0.06
55,5949 %-0.21
6.662,90 %0.45
82.882,98 %1.45
Muhalif. FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Samsun’da başladı

FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Samsun’da başladı

Turnuvaya wushu, sambo, muaythai, güreş, boks ve karatede 56 ülkeden yaklaşık 1100 sporcu katılıyor

FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Samsun’da başladı
Okunma Süresi: 3 dk

SAMSUN (AA) Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası, 56 ülkeden yaklaşık 1100 sporcunun katılımıyla Samsun'da başladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan turnuvanın ilk gününde Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda sambo, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda da wushu müsabakaları gerçekleştirildi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay, basın mensuplarına, turnuvanın yeni formatıyla ilk kez düzenlendiğini söyledi.

Türkiye'nin dövüş sporlarında başarılı olduğuna işaret eden Günay, "Bu yüzden organizasyona ev sahipliği yapmak istedik. Bize en büyük desteği veren başta Gençlik ve Spor Bakanımıza, Samsun Valiliğine, Ondokuz Mayıs Üniversitesine ve Samsun Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. İlk defa yapılan ama kapsam anlamında sayılı organizasyonlardan biri. Organizasyonu Türkiye olarak başarılı şekilde tamamlamak istiyoruz. Zaten dövüş sporlarını organize etmek, diğer takım sporlarını organize etmekten daha zor ama Türkiye, üstün organizasyon kapasitesiyle, yetenekleriyle, tesislerinin güzellikleriyle bu işin üstesinden geliyor." ifadelerini kullandı.

Turnuvaya 56 ülkeden katılım olduğunu belirten Günay, şöyle devam etti:

"Öncelikle tüm Samsunlulara ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. 8 milyon gencimizi temsil eden bir federasyonuz. Çok yoğun faaliyetlerimiz var. Bu son bulduktan sonra uluslararası faaliyetler başlıyor. Bu yıl Tokyo Olimpiyatları sonrası bir çıkışımız oldu. Biz de üzerimize düşeni yaptık. Bu yıl ilk faaliyette krosta kızlarımız dünya üçüncüsü oldu. Daha sonra Avrupa oyunlarına katıldık. Ülke olarak tarihimizde ilk defa Avrupa Oyunları'nı ikinci sırada tamamladık. Üniversite bazında Yeditepe Üniversitemiz Avrupa şampiyonu oldu. Yine ilk defa Türkiye'nin yaptığı Uluslararası Kürek Şampiyonası'nı İstanbul Haliç'te gerçekleştirdik. Burada da kürek gibi yabancı olduğumuz bir branşta ilk yaptığımız organizasyonda Avrupa ikincisi olduk. Şimdi de buradayız. Zaten başarılı olduğumuz branşlar. Sporcularımıza güveniyoruz. Burada da bol madalyaları ülkemize hediye edip, milletimizi sevindirmek istiyoruz."

Günay, Türkiye'nin turnuvaya 202 sporcu ile katıldığını dile getirerek, "Gerek branş gerek oyunlar bazında dünya şampiyonu olacağız diye umut ediyoruz. Biz ev sahibi olduğumuz için 2 takımla katılıyoruz. Tüm branşlara katılıyoruz. 1100 civarında sporcu katılımı var. 259 hakem görevli. Uluslararası federasyonlardan teknik ekipte görevli ve bizim ekibimizi saydığımızda yaklaşık 1500 kişilik kafile ile burada çalışıyoruz." dedi.

Yarın muaythai müsabakalarının başlayacağını dile getiren Günay, "Güreş, boks ve karate olacak. Şampiyonluktan çok ülkemizi burada iyi bir şekilde temsil etmek bizim için daha önemli ama inşallah hem ülkemizi en iyi şekilde temsil edip hem de beklediğimiz madalyaları almanın sevincini hep birlikte yaşarız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız