İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
82.096,13 %0.54
Muhalif. Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri Kitap Fuarı’nda konuştu:

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri Kitap Fuarı’nda konuştu:

”Bugün çocuk olmak çok zor. O kadar çok uyarıcı, uyaran var ki. Sosyal medyası, telefonu, reklamları, platformları, şu var, bu var. Çocuk nereye bakacağını şaşırıyor”

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri Kitap Fuarı’nda konuştu:
Okunma Süresi: 2 dk

KAYSERİ (AA) Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 5'incisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı'nda söyleşiye katıldı.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen fuar kapsamındaki söyleşide konuşan Selçuk, bir çocuğun iyi olması için öncelikle anne babanın iyi olması gerektiğini söyledi.

Selçuk, ailedeki şefkatin, sevginin, aşkın ihmal edilmemesi gerektiğini, bunun ihmal edilmesi durumunda çocuğun farklı sorunlar yaşadığını aktardı.

Geniş aile olmamasının çocuklar için dezavantaj olduğunu vurgulayan Selçuk, tek çocuğun bütün sülalenin ilgisini çektiğini, bu durumun o çocuğa zamanla zarar verebildiğini belirterek, "Bir çocuğa fazla ilgi göstermek de fazla sevmek de onu zehirler. İşte 'biz de kendimizi onlara adadık' cümlesi çok tehlikeli. Çalışan anne babalar için söylüyorum. Çocuklarını az görebiliyorlar. Az gördükleri için de bu az saatte hücum ediyorlar çocuğun üstüne. Bir çiçeği damla damla sulamak yerine aniden bir kova suyu boşaltıyorlar çocuğun üstüne. Bu çocuğun doğasını gerçekten sıkıntıya sokuyor ve dengesi bozuluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Selçuk, "Bugün çocuk olmak çok zor. O kadar çok uyarıcı, uyaran var ki. Sosyal medyası, telefonu, reklamları, platformları, şu var, bu var. Çocuk nereye bakacağını şaşırıyor. Buna psikolojide parlayan nesne sendromu deniyor. Bir şey parlak oraya baksınlar. Burayı parlat oraya baksın. Çocuğun dengesi bozuluyor ve zorlanıyor. Bir de mücadele etmeye alışmamışlar. Her şey hazır sunulmuş." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız