İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.030,00 %0.68
Muhalif. Erzurum’a gelen uluslararası bilim insanları kentteki biyoçeşitlilik araştırmalarına katılıyor

Erzurum’a gelen uluslararası bilim insanları kentteki biyoçeşitlilik araştırmalarına katılıyor

Erzurum’a gelen uluslararası bilim insanları kentteki biyoçeşitlilik araştırmalarına katılıyor
Okunma Süresi: 1 dk

ERZURUM (AA) ABD, İngiltere ve Rusya'dan gelen bilim insanları, Atatürk Üniversitesindeki Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nde araştırma yapıyor.

"TÜBİTAKBİDEB 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı" ile Atatürk Üniversitesince desteklenen "Biyoçeşitlilik, Taksonomi, MüzeSergi Uygulamaları ve Prototip Araştırmalar" başlıklı proje çalışmaları, kente gelen 5 bilim insanının da katılımıyla devam ediyor.

ABD, İngiltere ve Rusya'dan gelen bilim insanları, 45 gün sürecek çalışma kapsamında, proje yürütücüsü Prof. Dr. Levent Gültekin ve Doç. Dr. Neslihan Gültekin ile birlikte biyoçeşitlilik üzerine doğa incelemeleri ve taksonomik araştırmalara katılıyor.

Bilim insanları, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Görüşmede, Kars'ın Kağızman ilçesi Aras Vadisi'nde Atraphaxis bitkisinde iki yeni tür keşfedildiği, bu türlerin birisine Atatürk Üniversitesi ve Prof. Dr. Gültekin'in katkılarına atfen "Larinus Atauni Gültekin" isminin verildiği kaydedildi.

Rektör Çomaklı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katkılarından dolayı bilim insanlarına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız