İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3961 %0.03
55,3821 %0.08
6.603,59 %-0.05
83.576,00 %-0.08
Muhalif. Enkazdan kurtarılan Osmaniye’li depremzede İzmir’de yeniden yürümeye başladı

Enkazdan kurtarılan Osmaniye’li depremzede İzmir’de yeniden yürümeye başladı

Enkazdan kurtarılan Osmaniye’li depremzede İzmir’de yeniden yürümeye başladı
Okunma Süresi: 2 dk

İZMİR (AA) Kahramanmaraş merkezli depremlerde Osmaniye'de enkaz altında kalan ve omuriliği zedelenen 14 yaşındaki Mustafa Elmas, İzmir'deki fizik tedavinin ardından ilk adımlarını attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat'taki depremlerde Osmaniye'de enkaz altına kalarak yaralanan, anne ve babasını kaybeden 14 yaşındaki Mustafa Elmas, getirildiği İzmir'de yoğun bir tedavi süreci geçirdi.

Elmas, Eşrefpaşa Hastanesi'nde fizik tedavi sayesinde ilk adımlarını atmayı başardı.

Açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Belkıs Çolak, Elmas ile 3 gün önce tanıştıklarını belirtti.

Elmas'ın cerrahi operasyonunun Osmaniye Devlet Hastanesi'nde geçirdiğini aktaran Çolak, "Omurga yaralanması vardı. Hastanemize geldiğinde ise yürüyemez durumdaydı. Yavaş yavaş çalışmaya başladık. Üç gün gibi kısa bir sürede iyi bir yol kat ettik. Egzersiz ve güçlendirme çalışmalarıyla destek oluyoruz. Uzun bir yolumuz var. Birlikte sabırla Mustafa'yı sağlıkla yürüyebilir hale getireceğiz." ifadesini kullandı.

Amca Bekir Elmas ise 37 yıldır İzmir'de yaşadıklarını dile getirerek "Hastanede yatılı kalıyoruz, buradan çok memnunuz. Adım atar hale geldi bu hastanede. Amcası olarak bundan sonra onun yanında olacağım. Mustafa da artık İzmir'de benimle birlikte yaşayacak. Tek temennim Mustafa'nın sağlığına tekrar kavuşması ve ona iyi bir gelecek hazırlayabilmek." diye konuştu.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer de Elmas'ı hastanede ziyaret etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız