İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
82.096,13 %0.54
Muhalif. Ege Rallisi tamamlandı

Ege Rallisi tamamlandı

Ralliyi ilk sırada bitiren Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz, son ayak öncesinde 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ilk sırada yer almayı garantiledi

Ege Rallisi tamamlandı
Okunma Süresi: 2 dk

İZMİR (AA) Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışı Royal Teos Ege Rallisi'nde birinciliği kazanan Tokspor WRT takımından Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz ikilisi, 2022 yılı şampiyonluğu son yarış öncesinde garantiledi.

Dün başlayan organizasyonda katılımcılar bugün Çatalca (Royal Teos) ve Gödence (Berkem Motors) etaplarını ikişer kez geçti.

Genel klasmanda ilk 3 sıra Tokspor WRT takımından Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz, BC Vision Motorsport'tan Burak Çukurova/Burak Akçay ve Castrol Ford Team Türkiye'den Ümit Can Özdemir/Batuhan Memişyazıcı'dan oluştu.

Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz ikilisi 1213 Kasım'da koşulacak 42. İstanbul Rallisi öncesinde Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nı birinci sırada tamamlamayı garantiledi.

Sınıf 4 ve iki çeker klasmanında GP Garage My Team'den Buğra Can Kılıç/Yusuf Çalık, Sınıf N’de aynı takımdan Sinan Soylu/Ali Tuğrul Kaya, Sınıf 3'te Castrol Ford Team Türkiye'den Serhan Türkkan/Koray Akgün ve Sınıf 5'te de Clio Trophy Turkey adına yarışan Tuncer Sancaklı/Asena Sancaklı çifti birinciliğe uzanan ekipler oldu.

Rallinin markalar birincisi Castrol Ford Team Türkiye ve takımlar birincisi Toksport WRT olurken, genç pilotlar birinciliğini Castrol Ford Team Türkiye’den Efehan Yazıcı, kadın copilotlar birinciliğini de Asena Sancaklı elde etti.

Klasik ralli otomobillerinin mücadele ettiği historic ralli klasmanına da puan veren organizasyonda, Parkur Racing’den Üstün Üstünkaya/Kerim Tar 1976 model Ford Escort MK2 ile bir kez daha historic genel klasman ve Kategori 2 birinciliği kazandı.

Oğuz Gürsel TOSFED Ralli Kupası klasmanında, sezon başından beri liderliğini koruyan Castrol Ford Team Türkiye pilotları Hakan Gürel/Çağatay Kolaylı İzmir’den de genel klasman ve Kategori 2 birincisi olarak ayrıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız